20130125

PERSONAL | Project 2013

Nieuw jaar, nieuwe kansen. De jaren vliegen voorbij en voor de doelen die ik stel lijk ik steeds minder tijd te hebben. Nu het jaar 2012 voorbij is en de wereld niet is vergaan is het tijd om nieuwe plannen te maken voor de komende 365 dagen (waar nu al drie weken van voorbij zijn...).

This is the list:
- In oktober/november 2013 in Londen wonen
Londen is mijn favoriete stad! Ik heb altijd gezegd datik ooit in het buitenland wil wonen. Twee maanden is misschien niet lang, maar zonder werk zijn twee maanden wel degelijk lang. Mijn doel in Londen? De stad op mijn duimpje leren kennen, genieten van al het moois dat Londen te bieden heeft en bloggen! Ik wil een travelguide over Londen maken en op mijn blog zetten.

Er komt nog veel regelwerk bij kijken om daar naartoe te gaan. Ik moet de residence waar ik wil verblijven contacteren, met mijn werk regelen dat ik weg kan, reisverzekering etc etc. Er is wat dat betreft nog geen 100% zekerheid dat het echt gaat gebeuren, maar ik geloof als je iets echt wilt dat het dan wel lukt.

- Genoeg geld sparen om twee maanden in Londen te wonen
Het is onwijs duur om in Londen te wonen (en eten..) dus daar is veel geld voor nodig. Ik durf het bedrag niet eens uit te spreken, zoveel is het... Laten we het erop houden dat ik al over de helft ben haha Van het geld wat ik in heb kan ik de huur betalen en mijn boodschappen, maar aangezien ik ook wel van shoppen houd, moet reizen en in Engeland ook nog een uitstapje hier en daar wil maken heb ik meer geld nodig.

- Afstuderen
Afstuderen. Op dit moment breek ik al in het zweet uit als ik eraan denk. Doordat mijn school niet bepaald goed kan communiceren (of eigenlijk gewoon helemaal niet) begin ik pas in maart met afstuderen in plaats van in februari. Ik baal er onwijs van, maar ik kan er helaas niets aan veranderen. Op het moment wacht ik ook nog het resultaat van een belangrijk hertentamen af. Als dat niet goed is gegaan dan studeer ik nog later af. Wat een stress.

- Aan het eind van het jaar tien kilo minder wegen dan op 1 januari 2013
Hoe lang afvallen al niet op mijn lijst van goede voornemens staat! Ik probeer het ieder jaar weer, maar gek genoeg weet ik echt geen weerstand te bieden aan sushi, cupcakes, donuts, Starbucks koffie... Dit jaar ga ik het gewoon weer proberen. Ik ga meer water drinken, meer fruit eten en het is misschien wel goed om één keer per week een salade als maaltijd te eten.

- Minstens drie artikelen per week posten (met een totaal van minstens 156 blogs in 2013)
In 2012 ging dit al heel erg goed. Vooral sinds de zomer denk ik dat ik goed bezig ben. De afgelopen twee/drie weken weet ik dat er onregelmatig blogs online kwamen, maar dat had met school te maken.
Zoals ik al eerder zei hoop ik in Londen heel veel te kunnen bloggen.

- Minder geld uitgeven aan eten... Nee Deborah, iedere dag een duur broodje voor de lunch is geen basis behoefte!
Soms schrik ik ervan hoeveel je uitgeeft als je denkt af en toe een broodje te halen! Dit geld kan ik nu veel beter gebruiken om te sparen. En vaak zijn die dure broodjes ook niet zo gezond, dus als dit lukt dan helpt het ook weer een beetje bij het behalen van twee andere doelen.

- Überhaupt minder geld uitgeven
Tja dat ik de afgelopen tijd (Lees twee jaar...) veel geld heb uitgegeven is eigenlijk een understatement. Make-up, boeken, dvd's, eten, elektronica en vakanties hebben mij heel erg veel geld gekost. Dit jaar wil ik echt gaan werken met Pan Projects, No Buys en wishlists om te voorkomen dat ik onnodige spullen koop waar ik eigenlijk helemaal niets aan heb. Maar juist als je geen geld wilt uitgeven kom je allerlei leuke dingen tegen... Dit gaat lastig worden!

- Minstens vijf boeken lezen
Afgelopen jaar heb ik het net niet gered en las ik maar vier boeken. Ik neem namelijk nooit echt de tijd om te lezen en dat terwijl ik het wel fijn vind om te doen. Ik hoop dat ik in de zomer en in Londen zeker aan lezen toe zal komen. Er zal nog een lijst online komen met boeken die om mijn to read lijst staan.

Ik kan zo nog wel doorgaan, maar deze acht punten verdienen mijn aandacht in 2013. Zo is afstuderen echt mijn belangrijkste voornemen ooit! En Londen is echt een droom van mij. Inmiddels heb ik iedereen in mijn omgeving vertelt over dit voornemen als stok achter de deur om dit doel te verwezelijken. Laten we hopen dat het helpt.

Hebben jullie net als ik doelen opgesteld voor 2013 of leven jullie met de dag en zien jullie wel wat er gebeurt. Laat het mij weten en als je zelf doelen hebt deel ze dan alsjeblieft.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten