20130213

EVENT | Jurk CD Presentatie & Glitterjurk Album


Afgelopen woensdag 6 februari 2013 ging ik naar een Private Event van Jurk! Die avond was de cd presentatie van het nieuwe album Glitterjurk. Drie jaar na de release van het debuutalbum Avondjurk komt Jurk! met het album Glitterjurk. Net als bij Avondjurk zit er een theatertour vast aan het album. Goed nieuws voor alle fans van Dennis en Jeroen (lees: ik...)!De cd presentatie vond plaats in de Melkweg in Amsterdam. Als je de nieuwste single van Jurk had aangeschaft via iTunes en per mail had verzonden kreeg je kaarten voor de presentatie. Via een vriendinnetje mocht ik mee. Samen met haar ben ik dichtbij het podium gaan staan. Bij de vorige albumpresentatie kende ik per toeval alle nummers al, maar nu nog niet. Super spannend dus!
Dennis, Jeroen en de band brachten een aantal nummer ten gehore. Wat ik leuk vond om te zien was dat Patt Riley (bekend van The Voice) de backing vocals doet bij Jurk.
Na een paar nummers werd de cd gepresenteerd en overhandigd door niemand minder dan Guus Meeuwis. Op het album Glitterjurk staan twaalf kakelverse nummers. Van lekkere uptempo tot ballads en ook zeker nummers met een humoristische knipoog. De eerste single van het album is 'Als ik bij jou ben', een heerlijk vrolijk nummer. Jurk heeft voor het nummer 'Hakken' op het album samengewerkt met niemand minder dan Carel Kraayenhof.

Alle nummers van Glitterjurk zijn door Dennis en Jeroen geschreven en de muziek is samen met de liveband van Jurk! opgenomen.
 De nummers van het album zijn:
1. Allerbeste Vriend
2. De Stilte
3. Buurman
4. Huil Je Tranen Droog
5. Als Ik Bij Jou Ben
6. Hakken
7. Vrij
8. Huil Nou
9. Dit Is Het Leven
10. Ik Voel Dat Ik Je Ken
11. Meer
12. Slaap Lekker Lief
Persoonlijke favorieten zijn 'Allerbeste Vriend', 'Buurman', 'Als ik bij jou ben' en 'Huil Nou'. Vooral 'Huil Nou' vind ik prachtig en het is ook nog eens helemaal door Jeroen geschreven.

Glitterjurk is echt een aanrader! Ze hebben een echt herkenbare Jurk! sound. Zoals ik zei zit er ook een theatertour genaamd Glitterjurk vast aan het album. Ze reizen hiermee het hele land rond. Kijk voor de speellijst op deze link. In het najaar komt Jurk! zelfs met een gelijknamige televisieserie. Genoeg Jurk! om van te genieten dus.

Glitterjurk is sinds vrijdag te koop voor €14,99 bij onder andere Bol.com en Free Record Shop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten