20130315

LOVE | Once Upon A Time


Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe favoriete televisieserie en dat is Once Upon A Time.

Once Upon A Time klinkt als het begin van een sprookjesverhaal. Dat is deels waar als je je bedenkt dat alle sprookjesfiguren die wij van kinds af aan kennen in Once Upon A Time voorkomen. Echter is Once Upon A Time geen vrolijk sprookje, maar het verhaal over sprookjesfiguren die door een vloek vastzitten in de moderne tijd in de stad Storybrooke, Maine. Door de vloek hebben de inwoners van Storybrook geen idee wie zij ooit waren...De vloek is uitgesproken door Sneeuwwitjes stiefmoeder, The Evil Queen, om te voorkomen dat niemand ooit nog een "ze leefden nog lang en gelukkig" einde zouden hebben. Zij is de enige die weet van de vloek in deze tijd. Er is wel hoop, een manier om de vloek te verbreken, maar dit is niet gemakkelijk. Emma Swan is degene die het lot van alle inwoners van Storybrooke in de hand heeft. Emma is namelijk de dochter van Sneeuwwitje en wist onder de vloek uit te komen.
Toen Emma 18 jaar was kreeg ze een zoontje die zij ter adoptie afstond. Ruim 10 jaar later staat haar zoontje Henry voor haar deur. Wanneer Emma hem terugbrengt naar zijn adoptiemoeder Regina (The Evil Queen) vertelt Henry aan Emma over de echte identiteit van de inwoners van Storybrooke. Emma wilt Henry leren kennen en blijft daarom in Storybrooke. Door haar komst verandert er een hoop. Henry wilt Emma ervan overtuigen dat zij het in haar heeft om de vloek te verbreken, maar daarvoor is geloof in magie en hoop nodig.

Once Upon A Time is één van de meest originele en unieke televisieseries die ik heb gezien. De verhaallijnen zijn en blijven interessant. De serie geeft je opeens een hele andere kijk op de leuke sprookjesverhalen die werden voorgelezen voor het slapen. Iedere aflevering staat in het teken van een ander sprookjesverhaal waardoor er veel duidelijk wordt over de personages en hun situaties. De afleveringen bestaan uit flashbacks in het verleden van de sprookjesfiguren en de verhaallijn in de moderne tijd.

Inmiddels wordt het tweede seizoen van Once Upon A Time in Amerika uitgezonden. In het najaar zal het tweede seizoen van Once Upon A Time pas in Nederland op Net5 te zien zijn.

Beautysets - OnceUponATime

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten