20130511

TRAVEL | DÜSSELDORF HOTSPOTS


Zoals jullie vorige maand konden lezen en zien ben ik twee dagen in Düsseldorf geweest. In Düsseldorf heb ik een aantal leuke winkels en eetgelegenheden ontdekt. Het leek mij leuk om deze hotspots van de stad te omschrijven!Novum Hotel Madison City Center DüsseldorfIk verbleef in het Madison City Center hotel gelegen aan de Graf Adolf Strasse. De locatie is heel fijn. Het is vijf minuten bij het Centraal Station vandaan, er stoppen trams vlak voor het hotel en je zit vlak bij de winkels in de buurt.

Volgens Hotelspecials is het een 4-sterren hotel, maar wat mij betreft is dat niet helemaal het geval. Ondanks dat het een wat ouder hotel is, is het wel erg fijn. De kamer was super netjes, had een televisie, er lagen Haribo beertjes op het bed te wachten bij aankomst en er was ook Wifi in het hotel. Het personeel was ook zeer vriendelijk. Één tip, vraag bij aankomst direct om een paar extra kussens, want die vond ik niet zo prettig.

Eet- en drinkgelegenheden in DüsseldorfIn plaats van een Caramel Macchiato of een Frappucino bij Starbucks kun je een bezoekje brengen aan Woyton. Bij Woyton kun je allerlei soorten koffie krijgen om zowel binnen op te drinken als To Go. De prijzen zijn iets vriendelijker dan bij Starbucks en het is weer eens wat anders toch?!
In Altstadt, het oude deel van de stad, zit een zijstraatje genaamd Schneider-Wibbel-Gasse met een aantal leuke mediterraanse restaurantjes. Ik en mijn vriendinnetje hebben gegeten bij Las Tapas. Zoals de naam van het restaurant misschien al verraad serveert Las Tapas verschillende soorten Tapas, maar ook vlees en visgerechten. Ik heb het gehouden bij drie vis tapas, baby inktvis, inktvis en mosselen in knoflook. Het was echt heerlijk en zat van deze drie tapas toch goed vol.
Las Tapas is zeer goed betaalbaar. De prijzen van de tapas waren gemiddeld €5/6 per stuk.Als je echt een mega drukke dag achter de rug hebt dan wil je soms niet meer op zoek naar een leuk restaurant. Goed nieuws als je in het Madison City Center slaapt, want naast het hotel zit het Italiaanse restaurant Astore. Het restaurant ziet er zeer netjes uit en de bieding is goed (en wellicht een beetje te charmant). Ik at er een pizza en deze was heer-lijk! Astore is super budgetproof. Voor een pizza Margarita kost slechts €4! Zo houd je geld over om andere leuke dingen te doen.

In de Kö Galerie aan de Königsallee vind je een Food Court in de kelder (het Sevens deel, bij de Saturn). Hier zitten allerlei leuke eetgelegenheden. Je kunt hier sushi, curry, kebab en ijs eten. Het ijs van Eiscafé Leonardo is super lekker. Ik at hier twee bolletjes ijs in de smaken kers en kokos en genoot er heel erg van. Naast ijs kun je bij Leonardo geloof ik ook taart en frozen yoghurt eten. Aanrader voor een lekker snack!

Ik heb er geen goede foto van, maar aan de Kurze Strasse zijn een aantal leuke bars waar je gezellig kunt drinken. Zo dronk ik heerlijke cocktails bij Mirror's. Hier was tussen 18:00 en 20:00 uur happy hour waar je voor slechts €3,90 cocktails kon drinken. Tussen 20:00 en 22:00 uur kosten de cocktails €4,90.

Shopping in DüsseldorfIk ben dol op gummi's en in Altstadt vond ik de perfecte winkel om gummi's te kopen. Bij Bärenland hebben ze alle soorten gummi snoepjes die je je maar kunt voorstellen. Ik kocht twee zakken, één met bessen smaken en in de ander zak hebben de gummi's grapefruit en bloedsinaasappel smaken. Je kunt hier de snoepjes ook proeven voordat je een zak koopt. Super handig, zo doe je geen miskoop. I <3 Bärenland!Bij Gut&Gerne Schokolade heb ik helaas niets gegeten, maar ik heb begrepen dat je hier heerlijk thee en koffie met chocolade lekkernijen kunt nuttigen. Mocht ik nog eens naar Düsseldorf gaan dan probeer ik dit zeker eens uit.

In de Kö Galerie (het Sevens deel, bij de Saturn) zit parfumerie Schnitzler. Hier wordt o.a. parfum, Kiehls, OPI en Deborah Lippman verkocht. Ik heb hier niets gekocht omdat ik mij nog enigszins aan mijn budget probeerde te houden (hahhaha sure...), maar ik werd zeer hebberig van de parfumerie.Op de Carlsplatz is een dagelijkse etensmarkt. Hier kun je terecht voor brood, curryworst, groente, vlees en bloemen. Wanneer je de zijstraten van het Carlsplatz inloopt kom je terecht bij de winkelstraten van het oude stadsdeel van Düsseldorf.

Overig

Voor de mainstream winkels kun je in Düsseldorf terecht op de Königsallee en bij winkelcentrum Schadow Arkaden aan de Schadowstrasse.
Aan de Rijn vind je onder andere ter hoogte van Altstadt een leuke boulevard met restaurants. Ik kan mij voorstellen dat het in de zomer daar zeer leuk vertoeven is. Ten zuiden aan de Rijn staat de Rheinturm, oftewel de Rijntoren.

Zijn jullie weleens in Düsseldorf geweest? Zo ja, dan zou ik graag willen weten wat jullie hotspots waren. Altijd leuk om te weten en misschien hebben anderen hier iets aan.

Liefs,
Deborah

1 opmerking: