20130807

DECLUTTEREN | 100 Things Summer Challenge


Als liefhebber van beautyproducten, entertainment en interieur accessoires, tja eigenlijk 'spullen' in het algemeen, heb ik een hele hoop spullen in huis. In ieder geval hebben mijn ouders veel in huis aangezien ik nog thuis woon. Sinds een paar jaar ben ik wellicht een beetje doorgeslagen in het kopen van spullen. Shampoo hier, make-upje daar, kussentje hier, dvdtje daar... Je begrijpt wel dat mijn kamer bij mijn ouders behoorlijk vol begint te raken.Af en toe heb ik een helder moment en dan probeer ik minder te kopen en probeer ik spullen weg te doen. Nu na mijn vakanties waar ik weer een hoop geld aan veel spullen heb uitgegeven vond ik dat ik toch echt eens bewuster met mijn koopgedrag om moet gaan.
Op de blog van Lisanne (Lisanneleest.nl) kwam ik de 100 Things Summer Challenge tegen. Zij en een paar andere bloggers hebben in het kader van minimaliseren en bewuster consumeren de 100 Things Summer Challenge bedacht. Ik zal de regels voor de challenge die zij hebben samengesteld hieronder neerzetten.

100 Things Summer Challenge, dit is het plan:
 •We gaan declutteren
 •Dat wil zeggen; we gaan deze zomer minimaal(!) 100 spullen weg doen
 •Elk ding dat je nieuw koopt is een +1
 •Onze super-minimalist Jelle doet er nog een schepje bovenop: hij gaat terug naar 100 spullen in totaal!
 •We worden ons bewust van alle spullen die er in- en uitgaan, heel veel tellen dus deze zomer
 •De challenge loopt van 1 juli tot en met 1 september
 •Elke week geven we onze lezers een update van hoe het gaat
 •Je kan meedoen! Het enige wat je moet doen is deze zomer als doel hebben dat je minimaal 100 spullen weg doet, hoe je dat precies gaat doen moet je zelf weten. Maar wij nemen jullie mee in onze spullen-reis en we vinden het leuk als jij ons op de hoogte houdt van jouw reis op de 100 Things Summer Challenge Facebook groep. Lid worden dus!

Wat gaan we hiermee bereiken?
 •Meer rust in ons leven en ons huis en hoofd
 •Meer bewustwording omtrent consumeren
 •En wie weet nog wel meer, we gaat het zien!


De Challenge loopt tot en met 1 september 2013, maar in feite is het natuurlijk het beste als je na de zomer verder gaat met minimaliseren, oftewel koop eens niet zoveel spullen!

Met het wegdoen van spullen heb ik in principe niet zoveel moeite. Moeite zal ik hebben met het minder kopen van spullen... Ik hou nu eenmaal van shoppen! Tot nu toe heb ik al een aantal dingen weggedaan (lijstje volgt nog), maar ik ben van plan ieder kastje, laatje en hoekje van mijn kamer door te spitten, op zoek naar spullen die ik niet meer gebruik of gewoon niet meer blij van wordt.

Ik vind het een geweldig initiatief en heb mij inmiddels ook aangemeld bij de Facebook pagina van de 100TSC (100 Things Summer Challenge). Hier kun je jouw verhaal kwijt, vragen stellen en contact leggen met anderen die meedoen aan de challenge.

Wil je Lisanne's post lezen over de challenge, klik dan hier!

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Wow wat goed zeg! Ik ben ook een echte shopper, dus heb ook zo af en toe een shopverbod nodig. Daarnaast dingen weg doen lijkt me heel moeilijk! Tenminste... zo veel.. Hier en daar een shirtje ofzo de deur uit doen dat lukt me nog wel ;) Ben erg benieuwd hoe je declutter gaat, ik blijf het volgen :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen