20130820

TRAVEL | Berlin 2013 Photos & StoryNa mijn tripje naar Düsseldorf in april leek het mijn zus een leuk idee om samen ook eens naar Duitsland te gaan. Na een speurtocht op internet besloten we voor Berlin te gaan. Op Hotelspecials.nl kwamen we een goede deal voor een hotel tegen, boekte het hotel en reserveerde twee plekjes in de bus bij Eurolines.Slechts vier daagjes nadat ik terug was uit Londen vertrok ik samen met mijn zus voor 3 nachtjes Berlijn. Na een vreselijke busreis van ruim 12 uur kwamen wij in de ochtend aan op het busstation ZOB am Funkturm in Berlijn. Al snel vonden we de U Bahn richting ons hotel. Na een overstap en slechts enkele minuten rijden kwamen we op de halte Güntzelstrasse aan. Het hotel was een paar minuutjes lopen bij de U Bahn halte vandaan. Mijn zus en ik verbleven in het Hotel City Gallery. Na het achterlaten van onze covers pakten wij de metro richting de Kurfürstendamm. We ontbeten bij Cafe de Paris en gingen vervolgens naar de Zoo. De eerste dag deden wij verder lekker rustig aan en zijn in de avond nog heerlijk uit eten geweest.


De tweede dag was onze toeristische dag. Met een City Tour bus verkenden wij de stad een beetje en kwamen langs alle grote sightseeing plekken van Berlin. Van Potsdammer Platz tot de Bradenburger Tor en van Checkpoint Charlie tot het Holocaust Memorial. Een indrukwekkende stad waarin de geschiedenis soms nog heel erg duidelijk zichtbaar is.

Bij het bijzondere Holocaust Memorial, officieel Denkmal für der Ermordeten Juden Europas, zijn mijn zus en ik wat langer gebleven. Het Holocaust Memorial is overweldigend groot. Ik kreeg er zelf ook wel een beeld bij wat de bedoeling van het momument is. Hoe dieper je erin loopt, hoe kleiner jij je gaat voelen. De paden zijn smal en je bent iedere keer weer 'bang' dat er iemand de hoek om komt lopen. Je bent daar erg op je hoede en sluipt er langzaam en stil rond. Zo hebben de Joden zich in de Tweede Wereld Oorlog zich misschien ook gevoeld. Continue op je hoede zijn, stil en bang om de verkeerde mensen tegen te komen...

Bij het Holocaust Memorial zijn wij het informatiecentrum in geweest dat onder het momument ligt. De tentoonstelling in het informatiecentrum bekeken wij met behulp van de audiotour. In de tentoonstelling wordt het verhaal van de Holocaust verteld vanuit de ogen van de slachtoffers. Zeer indrukwekkend en zeker aan te raden als je er bent.
                      
                     

De derde van ons tripje hebben we de stad nog wat meer verkend en zijn we natuurlijk ook gaan shoppen. Want voor shoppen is Berlijn ook zeer geschikt. Zo deden wij de KaDeWe aan (die qua prijzen en inhoud redelijk gelijk is aan de Bijenkorf) en de vele winkels op de Kurfürstendamm.

Onze laatste dag was bloed heet, werkelijk waar, het was rond de 35 graden Celsius. Een temperatuur waarbij ik praktisch niets meer doe. We zijn nog even het centrum in geweest, hebben geluncht en hebben verder heerlijk rustig aan gedaan voordat wij weer terug naar huis gingen in de avond.

Berlijn is echt een fijne stad, iets wat ik na meerdere verhalen misschien niet had verwacht. Het is op cultureel gebied een zeer rijke stad, maar als shop liefhebster ben je in Berlijn ook aan het juiste adres. Voor iedereen is Berlijn wel een fijne stad om te vertoeven.

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Superleuk om te zien, ik wil echt graag nog eens naar Berlijn om vintage te shoppen!

    BeantwoordenVerwijderen