20130911

TRAVEL | Lyon Augustus 2013 Photos & StoryIk voel mij toch wel een beetje een lucky bastard dat ik voor de vierde keer een tripje in één jaar heb gemaakt. Samen met mijn goede vriend Rob ben ik voor een nachtje naar Lyon gegaan. Wat vervelend zeg. Meneer had een zakelijke afspraak en ik ging voor de fun mee. Om de kosten nog enigszins te drukken kozen we voor een busreis via Eurolines (nee nee, ik ben niet gesponsord om drie keer met Eurolines te reizen hoor!) naar Lyon. Miniscuul nadeel... De busreis duurde een kleine 15 uur. Ik was bijna langer onderweg dan dat ik in Lyon was, maar dat vergeten we even...Parijs was tot voor kort de enige Franse stad die ik ooit bezocht heb. Lyon kende ik alleen van doortocht naar Benidorm, dus ik was heel erg benieuwd naar deze stad. Op een rustige dinsdagochtend kwamen Rob en ik in Lyon op Gare de Lyon-Perrache aan. Ons hotel was slechts 5 minuutjes lopen vanaf het station en al snel kwamen wij daar aan. Wij verbleven in het Axotel Perrache hotel (praktisch naast de Route Du Soleil gelegen). Koffers die wij bij ons hadden konden we tot de incheck tijd kwijt en namen plaats aan het ontbijt in het hotel. Met een ruime keuze aan ontbijtproducten propten wij ons vol zodat we tot in de middag niets meer nodig hadden.

Rob en ik gingen met een camera in de hand de omgeving verkennen. We hebben een paar uurtjes rondgelopen en zijn vervolgens terug naar het hotel gegaan om op te frissen. Rob ging direct door naar zijn afspraak, dus ik had een paar uurtjes voor mijzelf. Ik deed lekker rustig aan (deels omdat de airco heerlijk was op de super warme dag). Ik ging douchen, rustig opmaken met een Franse muziekzender op de achtergrond en trok een nieuwe outfit aan. Op naar het mega winkelcentrum Confluence dat een kleine 5 minuten van het hotel af lag. Sephora, Kiko, Sushi Shop en Starbucks zijn een paar van de winkels die ik het winkelcentrum gevestigd zijn. Daar maak je mij wel blij mee, dus ik had mijn vrije uurtjes al snel gevuld.

Na de zakelijke afspraak van Rob zijn wij nog even naar het hotel gegaan en vervolgens gingen wij bij één van de restaurants in het Confluence mosselen eten. Vanaf dat moment heeft ons tripje alleen nog maar in het teken gestaan van de stad verkennen. 's Avonds liepen wij het centrum van Lyon in. En ook de volgende dag waren wij in het centrum en ook bovenop de berg. Wij bezochten het oud Romeinse Amfitheater, de Basilique Notre-Dame de Fourvière (en liepen daar vervolgens helemaal de berg af..) en Place Terreaux met La Fontaine Bartholdi.

Wat is Lyon een prachtige stad! Het heeft de charme van Parijs, maar is lang niet zo druk en toeristisch. Dat is ook weleens fijn. Doordat het niet zo toeristisch is zie je wat meer van de Franse levenstijl. Ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Het resultaat van 2 daagjes Lyon kun je nu hieronder bekijken (persoonlijkere foto's staan in mijn This Month post).

    


       


    


Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's weer Deb! Klinkt als een heerlijk tripje. En terwijl ik dit zit te lezen regent het dat het giet, en verlang ik helemaal terug naar zonnige dagen zoals op je foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Desiree! Verlang ook wel terug aan dat soort dagen hoor :D

      Verwijderen