20131114

LIFESTYLE | Flying Tiger ShoplogIk had weleens over de winkel Flying Tiger gelezen, maar was er nog nooit geweest. Twee weken terug zag ik toen ik in het centrum van Rotterdam was, dat er een Flying Tiger zou komen op het Binnenwegplein. Die avond bezocht ik de website van Flying Tiger and a wishlist was made!

Flying Tiger is onderdeel van de Deens retailketen Tiger en is sinds 2008 gevestigd in Nederland. Het concept van de winkel is in één woord eenvoudig te noemen. Ze verkopen innovatieve en eenvoudige goede kwaliteit goederen voor een lage prijs. Na wat zoeken op de website zag ik ook dat het bedrijf pro Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is en op een etnisch verantwoorde wijze wilt werken. Dit is iets wat veel mensen heel erg aan zal spreken.Het assortiment heeft van Flying Tiger een enorm divers aanbod. Van knutsel artikelen, huis accessoires en schoonmaak artikelen tot kookgerei en speelgoed. Ik keek mijn ogen uit in de winkel en moest een tweede ronde maken door de winkel om er zeker van te zijn dat ik niets had gemist. Met een iets te volle winkelmand ging ik richting de kassa en rekende de volgende items af.Ik kende de citroen versie van San Pellegrino al, maar niet de bloed sinaasappel versie. In een koelkast spotte ik dit blikje en toen moest ik hem hebben. Bij de 'kook afdeling' was een wand vol met verschillende soorten kruiden e.d. Ik nam een buisje met vanillestokjes mee en een zakje maanzaadjes. De maanzaadjes en de vanillestokjes kostten beide €2 euro.Hele random items. Voor in mijn nieuwe kastje had ik een anti slip mat nodig. Er zit een grote brede la in en om te vermijden dat alles verschuift kocht ik voor €1 het matje. Ik heb een nieuwe fiets met een bagagedrager voorop en daar wilde ik bagageriemen voor hebben, altijd handig (was €2 voor 3 riemen). Bij de hobby artikelen zag ik figuurponsen liggen en koos er 3 uit die €1 per stuk waren.
De kookgerei items spraken mij misschien nog wel het meeste aan in Flying Tiger. Ik kocht een digitale weegschaal en een vlees thermometer. Normaal gesproken zijn deze dingen best duur, maar de weegschaal kostte slechts €8 en voor €3 kocht ik de vlees thermometer.

Handig bij het koken is een kookwekkertje (zeker als je Deborah heet en snel de tijd vergeet...) en om ervoor te koken dat ik voortaan perfect gekookte eitjes heb (daar ben ik namelijk super slecht in) kocht ik een meekookei. Dit stop je bij de eitjes in het water en daaraan kun je zien hoe de eieren zijn gekookt. Handig! Het meekookei was €3 en het wekkertje €2.
Als laatste zag ik super schattige koekjesvormen in de vorm van een gingerbreadman! Daar rekende ik €3 voor af geloof ik.

Zoals je kunt zien heb ik allerlei verschillende dingen die hele vriendelijke prijsjes hebben. Ik ben nu al fan van Flying Tiger. Het zal zeker één van de winkels zijn waar ik bij ieder tripje naar de stad eventjes binnen moet lopen.

Kenden jullie Flying Tiger al of zijn jullie er zelfs weleens geweest? Voor degene die er al eens geweest zijn, wat kochten jullie? Als je het nog niet kende ben ik benieuwd wat je ervan vind!

Liefs,
Deborah

5 opmerkingen:

 1. Ik ben er gisteren langs gelopen maar ik ben toch maar niet naar binnen gegaan omdat ik niet wist wat ik er van moest verwachten, maar na het lezen van jouw blog wil ik me er wel een keer aanwagen de eerst volgende keer dat ik naar de stad ga.
  Ik heb trouwens thuis ook dat meekookei, en het is een perfect ding. Ik ben bij mij thuis de enige die van hard gekookte eieren houdt en de rest van medium. En deze geeft perfect aan wanneer hun eieren eruit moeten en hoe lang de mijne nog moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil ook een Flying Tiger in Zuid Limburg! Wat een leuke en handige spulletjes! Helaas ligt er geen hier :( Maar volgende week ben ik in Utrecht voor de Margriet Winterfair, misschien dan even de stad in duiken met mijn moeder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OOOH, ik wil die koekvormpjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Flying Tiger is teh bomb diggity 8)! Ik kom er ook heel graag! Alles is zo leuk en betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen