20131120

ENTERTAINMENT | Red, Yellow & Blue van Isabelle Beernaert

Bron: Stadsschouwburg Antwerpen

Gisteravond ging ik naar de voorpremière van de voorstelling van Isabelle Beernaert Red, Yellow & Blue. Een toneel vol met getalenteerde en favoriete dansers. Voor mij kon de nieuwe voorstelling van Isabelle Beernaert al bijna niet meer stuk. Met Red, Yellow & Blue staat Isabelle Beernaert met haar dansers in november, december en januari in verschillende Nederlandse Theaters.


Bron: Isabellebeernaert.be , Fotograaf Bob KarmanDe voorstelling staat in het teken van meerdere emoties gekoppeld aan de basiskleuren Red, Yellow & Blue. Onder begeleiding van prachtige en krachtige muziek zie je mooie dansen voorbij komen. Solo's en duettten, maar vooral de groepschoreografieën zijn mijn favoriet. Prachtig is het als er 20/30 man op hetzelfde toneel op dezelfde muziek danst. Er komt dan zoveel energie van het toneel af. Ontzettend indrukwekkend.

De muziek past goed bij de choreografieën van Isabelle. Zo komt de muziek van Anthonie Kamerlingh, Maaike Ouboter en Guus Meeuwijs voorbij, maar ook klassieke muziek wordt gecombineerd met bijvoorbeeld klassiekers van Frank Sinatra.


In Red, Yellow & Blue beleef je een prachtig liefdesverhaal en de verschillende kanten van de liefde. En eigenlijk kan ik je niet meer vertellen dan dat. Het mooie van moderne dans is dat je iedere choreografie op je eigen manier kunt interpreteren en beleven. Red, Yellow & Blue ontroert, inspireert en verrast.Van iedere emotie in de voorstelling heb ik genoten.

Iedere danser op het toneel heeft talent en Isabelle heeft ze de juiste rollen in de voorstelling gegeven. Het is ook mooi dat alle dansers op verschillende momenten in de spotlights staan in een solo of een duet.


Bron: Isabellebeernaert.be , Fotograaf Bob Karman

Isabelle Beernaert werkt in Red, Yellow & Blue met een internationale cast. Een aantal dansers zul je wellicht wel herkennen van So You Think You Can Dance of The Ultimate Dance Battle. Mijn favoriete dansers in deze voorstelling zijn Denden Karadeniz, Vivian Cardoso, Remses Rafaela, Els Smekens, Nina Plantefève, Johan Christensen en Redouan Hergelink!

Als liefhebber van moderne dans moet je hierbij zijn geweest! Vanavond is de première van Red, Yellow & Blue in Rotterdam. Check de speellijst om te kijken of de voorstelling bij jou in de buurt komt. Het is echt de moeite waard om te gaan.

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Ik ga zelf nagenoeg nooit naar voorstellingen maar dit ziet er echt gaaf uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf dat je naar de voorpremière bent geweest. Ben zelf sinds deze week weer begonnen met moderne dansles en hier zou ik heel graag naar toe willen. Kijken of ze bij mij in de buurt komen!

    BeantwoordenVerwijderen