20131219

❄ ENTERTAINMENT | Filmreview The Hunger Games Catching Fire ❄
Ik ben al bijna twee jaar fan van The Hunger Games. Ik begon met het lezen van de boeken nadat ik de hype ervan ontdekte op Youtube. De eerste twee boeken las ik in een korte tijd uit en toen kwam de eerste film in de bioscoop. Ik maakte toen bewust de keuze om te wachten met het lezen van boek drie totdat ik Catching Fire in de bioscoop had gezien. Twee weken geleden zag ik The Hunger Games Catching Fire eindelijk en vandaag kunnen jullie mijn review lezen. Let op, er kunnen spoilers in de review zitten!Catching Fire gaat in feite verder waar de eerste film ophield. Peeta en Katniss overwonnen de 74ste Hongerspelen. Hierna keerden zij terug naar District 12 waar ze in Victors village zijn gaan wonen. Katniss woont daar met haar moeder en zusje, maar toch voelt het niet als thuis. Met Peeta heeft ze eigenlijk geen contact meer, ondanks dat ze buren zijn van elkaar.

Bijna een jaar na de spelen gaan Peeta en Katniss op zegetour. Katniss wordt door president Snow apart genomen en gewaarschuwd. De actie van Katniss en Peeta aan het einde van de spelen is de districten niet onopgemerkt voorbij gegaan. De districten worden opstandiger geworden en laten blijken dat er hoop is op een betere toekomst. Aan Katniss is het de taak om de districten duidelijk te maken dat de actie tijdens de spelen geen opstand was, maar dat het uit liefde gebeurde. De zegetour verloopt slechter dan verwacht. Alle disctricten lijken achter de actie van Katniss en Peeta te staan en de tour maakt de toestand er niet beter op.


Met de Quater Quell, de 75ste Hunger Games, in aantocht maakt president Snow als wraak tegenover Katniss het besluit om de deelnemers uit de bestaande poel van Victors te kiezen. In district 12 is er maar één vrouwelijke Victor en dat is Katniss. Haymitch, de mentor van Katniss en Peeta, wordt gekozen als de mannelijke kandidaat, maar Peeta kiest ervoor om vrijwillig mee te doen.

Dan begint het gruwelijke spel tussen voormalig Hunger Games winnaars in de Arena.


Vaak als je het boek hebt gelezen valt de verfilming erg tegen, maar dat gevoel heb ik totaal niet! Ik vind dat de film erg goed in elkaar is gezet. Hier en daar hoorde ik dat mensen de film lastig te volgen was als je het boek niet had gelezen, maar ik denk dat de verfilming zo goed is dat je niets van het verhaal mist.

Voor mijn gevoel klopt de verfilming bij het idee dat ik had bij het boek. De special effects zijn geweldig in de film. De Arena hebben ze fantastisch gemaakt! Alles klopt en ik heb niet het idee dat er belangrijke details vanuit het boek zijn weggelaten. Je merkt dat de makers van de film veel respect hadden voor het verhaal.

Een op zichzelf staande film is The Hunger Games Catching Fire niet. Je hebt toch wel wat informatie uit de eerste film nodig als je deze film wilt zien. Je mist niets als je de boeken niet gelezen hebt, maar de verhaallijnen zijn iets gedetailleerder  beschreven in de boeken.

Ik vond Catching Fire echt een fantastische film! Als je de eerste film hebt gezien, de boeken hebt gelezen of als je überhaupt gewoon fan bent van dit genre film raadt ik je zeker aan om naar The Hunger Games Catching Fire te gaan! Het verhaal en de cast zijn zeer goed en de vertaling vanuit het boek naar het witte doen is geweldig. Ik kijk nu al heel erg uit naar de derde film.

Ben jij naar The Hunger Games Catching Fire geweest? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het mij weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Ik heb de film ook gezien! Ik vind het echt knap dat ze inderdaad het boek zo goed hebben verfilmd!

    BeantwoordenVerwijderen