20140304

CHALLENGES | Happy Challenge #6 Positieve Gewoonten


Positieve Gewoonten

Het is alweer tijd voor de zesde Happy Challenge opdracht! Dit keer gaat het om positieve gewoonten. Positieve gewoonten toevoegen aan je leven kan helpen om gelukkiger te worden. De positieve gewoonten kunnen je namelijk helpen jouw doelen en dromen te bereiken die je in de tweede week van de challenge beschreef.


Voeg positieve gewoonten toe aan jouw leven.

"Tijd om een aantal positieve gewoonten toe te voegen aan jouw leven! Wat zijn de dingen die jij makkelijk toe kan voegen, en toe wil voegen?"

Orde
Ik ben altijd erg ordelijk en opgeruimd geweest, maar ik denk dat ik er voor mijzelf iets strenger in kan zijn. Voor mijn studie- en zelfs blog deadlines kan het erg helpen om meer orde in mijn leven toe te voegen. Weer gaan werken met lijstjes en een agenda zijn simpele voorbeelden die helpen om alles op orde te krijgen.

Denk bij orde ook aan orde in huis (in mijn geval mijn kamer aangezien ik nog thuis woon). Ik probeer dingen die ik echt niet meer gebruik te verkopen, weg te geven of weg te gooien. Begrijp me niet verkeerd, ik hoef zeker geen strakke lege ruimte, maar het aantal spullen kan zeker minder. 

Gezonder leven
Het is tijd om mij weer wat bewuster te worden van gezond leven. De laatste tijd is mijn eetpatroon niet geweldig. Vooral qua tussendoortjes faal ik continue. Mijn tussendoortjes zijn zeker niet gezond. Ik moet mezelf aanleren om weer meer fruit te eten. Ik moet een manier gaan vinden dat ik gezonde tussendoortjes eet die toch lekker zijn. En ik zou eigenlijk zelf wat meer moeten koken, maar thuis geldt toch vaak de regel 'eten wat de pot schaft' en dan is mijn moeder niet heel blij als ik besluit wat anders te eten.
Wat beweging zou ook niet mis zijn, maar dat moet ik heel langzaam opbouwen aangezien ik met mijn enkel zit.

Goede balans tussen vrije tijd en werk
Toegegeven, ik ben nogal snel moe (of lui, het is maar hoe je het wil zien...) en als ik heb gewerkt dan schieten leuke uitjes met vrienden er heel snel bij in. Ik ben tegenwoordig echt Sjaak Afhaak en dat begint mij nu ook echt op te vallen... Daar moet verandering in komen. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor leuke dingen!

Op de hoogte blijven van de Happy Challenge kan via de Facebook pagina en via Twitter met #deHappyChallenge!

Doe jij ook mee aan de Happy challenge? Dan ben ik erg benieuwd naar de positieve gewoonten die jij aan je leven toe wilt voegen! Ik hoor het graag zodat ik ook jullie blogposts over de challenge kan lezen!

Liefs,
Deborah

1 opmerking:

  1. Ja orderen moet ik ook echt strenger in zijn, mooi lijstje heb je gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen