20140513

REVIEW | RITUALS AYURVEDA PRODUCTEN


Als ik mijzelf echt een beetje wil verwennen met heerlijke doucheproducten dan kies ik altijd voor Rituals! September vorig jaar kocht ik voor het eerst een product van de Ayurveda lijn en sindsdien ben ik verkocht. Inmiddels heb ik drie producten van de collectie waar ik dol op ben en waar ik jullie vandaag graag wat meer over vertel.

Op de website van Rituals vond ik het verhaal achter de Ayurveda collectie:
"Ayurveda vindt haar oorsprong meer dan 5000 jaar geleden in India. Deze eeuwenoude filosofie is gericht op het herstellen van innerlijke harmonie door middel van het reinigen en voeden van lichaam en ziel. Geïnspireerd door deze eeuwenoude wijsheid combineert onze Ayurveda collectie het delicate parfum van Indiase Roos met de voedende eigenschappen van Zoete Amandelolie. Bereik innerlijke harmonie en schoonheid komt van nature."
Twee van mijn favoriete doucheproducten van de Ayurveda collectie zijn de Yogi Flow foaming shower gel en de Shanti Shower nourishing shower paste. Allereerst is de geur Indian Rose & Sweet Almond Oil fantastisch, maar de producten zelf zijn super fijn in gebruik.

De douchegels van Rituals gebruik ik al flink wat jaren en blijf ze heerlijk vinden. In september kocht ik dus voor het eerst de Yogi Flow foaming shower gel en is zeker groot favoriet geworden. De rozengeur is heel subtiel (ik ben niet zo gek op de geur van rozen in beautyproducten) en vooral de amandelolie komt qua geur goed naar voren. De Shower Paste heeft dezelfde heerlijke geur.


Douchegels van Rituals zijn onwijs fijne producten. Als je ze onder de douche gebruikt komt er eerst een gel uit de bus die bij aanraking met water al snel verandert in heerlijk geurend schuim. Douchegels van Rituals drogen de huid niet uit onder de douche.

De shower paste is zoals je misschien wel verwacht echt een pasta. Onder de douche voelt het heel verzorgend en voedend aan als je de pasta over je lichaam verdeeld. Mijn huid voelt na het douchen heerlijk zacht aan door de pasta. De geur blijft bij de paste langer hangen dan bij de foaming shower gel.


Tijdens het Prijzencircus van de V&D kocht ik van de Rituals Ayurveda collectie de Honey Touch rich & nourishing body cream. De body cream is dikker dan een bodylotion, maar minder dik dan een body butter. Hij voelt niet vet aan op de huid en trekt redelijk snel in. In vergelijking met de Yogi Flow foaming shower gel en de Shanti Shower paste ruikt de body cream iets zoeter. In plaats van amandelolie bevat de body cream Himalaya Honey die de huid heerlijk zacht maakt.

Ik ben groot fan van de Ayurveda collectie van Rituals. De producten ruiken fantastisch en voelen heerlijk aan op de huid. Geweldig om cadeau te geven, maar vooral ook om cadeau te krijgen. Hier maak je mij in ieder geval ontzettend blij mee. Ik merk dat ik de producten erg mis zodra ze op zijn, dus zijn voor mij echt onmisbaar geworden.

Rituals producten zijn onder andere te koop bij Rituals winkel, via de website en de Bijenkorf. Foaming Shower gels kosten €8,00 per fles, Shower Pastes zijn €8,50 per tube en voor €16,00 koop je een pot body cream.

Welke producten van Rituals gebruiken jullie graag? Tips zijn altijd welkom! Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,
Deborah

8 opmerkingen:

 1. Oh deze producten zijn echt heerlijk! Ik ben een grote fan van Rituals. Vooral de douche foams en body creams vind ik top x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh deze vind ik ook zo heerlijk ruiken. Just love it!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben fan van de Hammam lijn en heb sinds kort een voetscrub in de douche staan met eucalyptus, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Hamman lijn is die met Eucalyptus toch? Daar hebben ze toch ook een soort modder bodywash van?

   Verwijderen
 4. Oh deze ruiken zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze ruiken heerlijk!! Ik denk toch echt mijn favoriete Rituals geur!

   Verwijderen