20140815

HOTSPOT | ONTBIJTBAR ROTTERDAMEen flink aantal weken geleden las ik op de website van de Nederlandse Vogue over een nieuw restaurant in Rotterdam genaamd Ontbijtbar. Een restaurant specifiek voor ontbijtjes! Top, daar moest ik heen, maar leek er de tijd niet voor te vinden. Afgelopen woensdag ging ik dan eindelijk langs de Ontbijtbar.
Zoals ik al zei heeft de Ontbijtbar zich gespecialiseerd in ontbijtjes! In Rotterdam zijn er niet veel winkels waar je 's ochtends vroeg terecht kunt voor het ontbijt. Het project de Ontbijtbar is een initiatief van de mensen achter Mess en Biergarten. De beste lokale leveranciers leveren producten voor de lekkerste verse ontbijtjes.Het menu van de Ontbijtbar bestaat uit zes soorten ontbijtjes. Eet lekker gezond met oatmeal en granola of ga voor een luxe ontbijt met eggs benedict of een full English breakfast, maar voor een pannenkoeken ontbijt of lekkere sandwiches kun je ook bij de Ontbijtbar terecht. Het gehele menu is homemade en er worden alleen natuurlijke producten gebruikt.
Bij jouw ontbijtje kun je ook genieten van een lekker drankje. Je kunt kiezen uit koffie, thee, melk, een versgeperste jus d'orange of een homemade ice tea zonder suiker.

Mocht je de tafels en stoelen in de winkel nou super leuk vinden... Die zijn ook te koop! Persoonlijk vond ik dat wel heel erg leuk.


Na veel getwijfel ging ik woensdag voor de kleine portie, van vier stuks, Strawberry Pancakes! De pancakes werden ter plekke voor mij gemaakt. Ze smaakten heerlijk! De combinatie van de verse pancakes samen met de aardbeitjes en soort eigen gemaakte stroop was top! Als drankje koos ik voor de homemade ice tea die ook zeer goed smaakte.

De Ontbijtbar kun je vinden op Kruisplein 151, 2 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal. Doordeweeks is de Ontbijtbar van 07:00 tot 15:00 uur geopend en in het weekend kun je er tussen 09:00 en 15:00 uur terecht. Je kunt zowel binnen als buiten van je ontbijtje genieten.

Eigenlijk is de ontbijtbar een tijdelijk project, maar ik hoop dat het goed genoeg loopt dat ze er blijven. Wees er dus snel bij als je hier naartoe wilt, want het zou zomaar eens kunnen verdwijnen.

Update: Helaas bestaat Ontbijtbar Rotterdam niet meer, maar de eigenaren van de Ontbijtbar zijn verder gegaan met het concept The Suicide Club.

Liefs,
Deborah

4 opmerkingen:

  1. Oh die laatste foto <3 Het ziet er echt heerlijk uit!

    Liefs,
    Kim / Vintage & Beauty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk initiatief! Erg fijn om te weten dat de producten vers zijn. Deze hotspot heb ik alvast genoteerd voor mijn bezoek naar Rotterdam.

    BeantwoordenVerwijderen