20140820

TRAVEL | 11 THINGS ABOUT TRAVELING


- Wat neem ik allemaal mee?! Inpakken is voor mij altijd zo lastig! Ik wil altijd alles bij me hebben. Is het koud of warm?  Nou voor de zekerheid gaan er 3 extra outfits mee om uit te kiezen. De juiste schoenen en de make-up moeten mee. Vergeet ik echt niets?

- Misschien nog erger dan bepalen welke kleding er mee gaat... Wat trek ik aan in de week voor de trip? Je moet natuurlijk rekening houden met wat je mee gaat nemen. Ga je alles dragen moet je het wel weer op tijd wassen, drogen en in de koffer stoppen. Wat een dilemma iedere keer.

- Het half uur voordat je de deur uitgaat is voor mij altijd een stress moment. Heb ik echt alles? Ik controleer een keer of zes mijn koffer. Bedenk altijd nog iets wat toch wel of juist niet meegaat. Tas checken. Heb ik mijn reisdocumenten wel? Heb ik mijn geld en pinpas? Wat een stress! Aaarghh!- Wat trek ik aan tijdens het reizen? Het moet wel comfortabel zijn, maar je wilt er niet uitzien als een sloeber. Zoals je merkt ben ik een ramp met keuzes maken.

- Komen op de plek van vertrek is ook weer zo'n stressmoment voor mij. Ik heb een soort fobie voor te laat komen en die fobie doet mij niet veel goeds wanneer ik op vakantie gaan. Je kunt je niet veroorloven om te laat te komen. Spanningslevel op 1000 en gaan! Gelukkig relax ik als ik in de bus/trein/boot/vliegtuig zit. Helaas komt aan het eind van de vakantie dezelfde stress weer terug.

- Ik ben zeeziek en wagenziek... Gelukkig heb ik afgelopen jaar in de 10 bussen waarin ik heb gezeten vrijwel geen last gehad, maar de boot naar Engeland... Boy, dan moet ik mij goed concentreren op mijn ademhaling en op tijd een reistabletje in nemen.

- Vorig jaar heb ik flink wat bus tripjes achter de rug, maar ik zit nog steeds niet voor mijn lol 15 uur in een bus hoor. Helaas is de bus vaak wel één van de goedkoopste opties om mee te reizen. Als we het dan toch over bussen hebben... 12+ uur in een bus heeft bij mij als gevolg dat mijn voeten opzwellen. Tof, echt heel tof.

- Even op een positieve noot verder gaan dan. Foto's maken. Ik ben echt de grootste toerist op vakantie. In Nederland leg ik alles al vast op foto, maar op vakantie fotografeer ik iedere straatsteen. In een weekendje weg schiet ik zo 500 foto's als ik lekker op dreef ben. Ik hou ervan om mijn vakantie vast te leggen.

- Souvenirs kopen is inmiddels mijn reistraditie geworden. In iedere nieuwe stad waar ik kom koop ik een beeldje van een bekende toeristische attractie. Thuis heb ik een plankje met een steeds groter wordende collectie beeldjes. Dat plankje maakt mij gek genoeg super vrolijk. Iedere keer weer wanneer ik ernaar kijk.

- Geld wisselen is er binnen Europa bijna niet meer bij sinds de invoering van de euro. Des te leuker is het wanneer ik bijvoorbeeld naar Londen ga, want dan kan ik weer geld wisselen! Het geeft mij een instant vakantiegevoel. Kom maar op met die vakantie!

- Reizen is heerlijk. Ieder jaar kijk ik ernaar uit, maar thuiskomen na het reizen in een schoon en opgeruimd huis is misschien minstens net zo lekker. Je bent moe maar voldaan, vol met nieuwe ervaringen en vol energie om er weer een jaar tegenaan te gaan. Lekker douchen, omkleden en dan even op de bank hangen of je eigen vertrouwde bedje inkruipen. Heerlijk.

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Ik vind reizen heerlijk op de plek van bestemming maar er naartoe en weer naar huis reizen is soms inderdaad erg stressend. Leuk lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen