20140825

LOVE | THE 100

Fotobron: The CW

The 100 is een nieuwe serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kass Morgan, die ik laatst heb gekeken en waar ik behoorlijk enthousiast over ben geworden. De televisieserie The 100 is een Drama/Sci-fi serie van het Amerikaanse kanaal The CW, waar ook The Vampire Diaries en Hart of Dixie vandaan komen.The 100 gaat over een post apocalyptische wereld waarin de mens al 97 jaar moet overleven in de ruimte. Na een nucleaire oorlog was de aarde niet meer geschikt om op te leven. Ruim 4000 overlevenden gingen met ruimtestations de ruimte in. De ruimtestations zijn al 97 jaar samen en heet 'De Ark'. De mensen in de ark moeten het met weinig doen en de zuurstof begint op te raken. Er zit niets anders op om te onderzoeken of de aarde weer leefbaar is. Er worden 100 jonge 'criminelen', op de ark krijg je voor ieder misdrijf de doodstraf mits je ouder dan 18 bent, op missie naar de aarde gestuurd. Één van de hoofdpersonages uit de serie is Clarke Griffin, een jong meisje die ook naar de aarde is gestuurd. Haar moeder is arts en één van de personen die ervoor gezorgd heeft dat er een missie naar aarde kwam. Één van de andere hoofdpersonages zijn Bellamy en Octavia Blake, de enige broer en zus van het ruimtestation. Het was verboden om meer dan één kind te krijgen om overpopulatie te voorkomen, maar Bellamy's moeder kreeg toch nog een kind, dochter Octavia.

Vanaf hier kan ik jullie eigenlijk niet meer vertellen zonder spoilers te geven! De serie klinkt in eerste instantie heel Sci-fi maar dat valt best wel mee. Ondanks dat het grotendeels op een ruimtestation afspeelt is het wel op een hele realistische manier weergegeven. Vanaf aflevering één is de serie al heel erg spannend. In oktober gaat seizoen twee van start. Hier kijk ik erg naar uit, want het eerste seizoen eindigde toch wel behoorlijk spannend. Eindelijk weer een nieuwe serie die ik kan volgen!

Lijkt The 100 jullie een goede serie of laten jullie de serie aan jullie voorbij gaan? Laat het mij weten bij de comments!

5 opmerkingen:

 1. Klink als een goede serie! ga hem onthouden, dankjewel! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de pilot gezien en het zag er goed uit, alleen ben ik vergeten verder te kijken. Momenteel zijn er zoveel leuke shows en in het najaar komen weer leuke uit zoals Gotham.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze kende ik helemaal niet. en klinkt super leuk! Ik was al opzoek naar een nieuwe serie, thanks!

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen