20140910

INTERIOR | IKEA PAX KAST


Al jaren was ik toe aan een nieuwe kledingkast. Ik had mijn kast al sinds dat ik elf jaar was en hij voldeed niet meer aan mijn eisen voor een kast. Voor mijn verjaardag kreeg ik geld zodat ik eindelijk een nieuwe kast kon kopen!


Uiteraard ging ik naar good old Ikea voor mijn nieuwe kast. Op de website van Ikea ontwierp ik mijn eigen Pax kast. Ik wilde voldoende hang- en legruimte, maar vooral veel lades om mijn kleding kwijt te kunnen. Ik koos voor twee losse kasten van een halve meter breed zodat ik alles wat ik wilde in de kast kwijt kon.

     

Zoals ik zei wilde ik hang- en leg gedeelte in de kast. Eigenlijk hang ik niet veel kleding op, maar vesten, jasjes en blousejes hang ik wel op. Om mijn kleding neer te leggen koos ik voor vier diepe planken in de kast. Per plank kan ik nu een stuk meer kleding kwijt omdat de planken zo diep zijn.


De planken heb ik op een voor mij logische manier ingedeeld. Op de bovenste plank liggen mijn broeken. Op de plank eronder liggen shirts. Achterin shirts met lange mouw en vooraan shirts met korte mouw. De plank daaronder heeft jurkjes achterin en tanktops vooraan. En op de onderste plank heb ik een bakje met haarproducten en een rijtje met parfum. Achterin liggen truien en daarvoor liggen mijn spaghetti tops die ik overal onder draag.

Dit is mijn zomer indeling, maar voor de winter ga ik de boel een beetje omgooien zodat tops met lange mouwen en truien vooraan komen te liggen.


Ik wilde heel graag veel lades in mijn kast. Mijn vorige kast had drie mini lades waar ik weinig in kwijt kon. Omdat ik graag alles goed organiseer vond ik lades een must.
Eigenlijk wilde ik zes witte lades, maar omdat er nog deuren in de kast komen moest ik ervoor kiezen om mandjes onderin de kast te hangen.

In de rechter lades van de kast heb ik in de bovenste lade allerlei verzorgingsproducten. De lade eronder al mijn leggings en riemen. In de onderste ligt al mijn werkkleding.
In de linker rij lades bevat de bovenste lade mijn sokken en onderbroeken. De middelste lade heeft zwemkleding, slaapkleding en bh's en in de onderste mand heb ik sjaals, een picknickkleed en een hammam handdoek.


Boven iedere rij lades heb ik een plank gemonteerd zodat ik mijn kettingen kwijt kan. In de oude kast had ik haakjes in de deuren opgehangen, maar ideaal was het niet want alles raakte door de war. Nu ligt alles perfect voor het grijpen! Ik zie wat ik heb en ik kan het snel matchen met mijn outfit.


Bovenin de kast heb ik een soort haak geplaatst zodat ik  mijn hangers daar kwijt kan als ik bijvoorbeeld een outfit bij elkaar zoek.
Er komen nog deuren in de kast, maar toen ik bij de Ikea was om alles te kopen was er nog maar één deur op voorraad. Om maar één deur in de kast te hangen vond ik ook niets, dus het is even wachten tot ik weer in Ikea ben om de tweede deur op te halen. Stiekem vind ik het zo ook heel erg leuk, maar die stof die op je kleding gaat liggen is ook niet zo prettig, dus de deuren zijn vrees ik noodzakelijk.

Het was behoorlijk prijzig om mijn kast zelf in te richten. Ik was een euro of 300 eraan kwijt, maar hij voldoet wel volledig aan mijn eisen. Hij is mooi, praktisch en ik heb vooral veel ruimte. In mijn vorige kast moest ik mijn kleding wat niet in het seizoen paste in een koffer opbergen, maar nu, op drie winterjassen na, kan ik al mijn kleding kwijt! Eerlijk is eerlijk, ik heb ook een hoop kleding weg gedaan, maar zoals je in de kast kunt zien is er op de stapels nog een hoop groeiruimte mocht ik het nodig hebben.

Ikea heeft tot en met 14 september 2014 30% korting op alle Komplement kastinrichting voor PAX kasten!

Liefs,
Deborah

7 opmerkingen:

 1. Ziet er echt supermooi en netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op dit moment is alle pax kastinrichtng met 30% korting. Mocht je meer nodig hebben of er iemand geïnspireerd zijn door je post om ook een nieuwe pax of inrichting te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owja dat is waar ook! Ik zal het er even bij zetten, bedankt!

   Verwijderen
 3. Oh leuk! Dit gaat ook mijn volgende aankoop worden (voor mijn huis dan). Die lades voor sieraden ga ik zeker onthouden. Super handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super fijne kast, dit is ook echt iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp ook echt niet hoe ik ooit zonder een Pax kast heb geleefd! haha

   Verwijderen