20141013

HOTSPOT | MARKTHAL ROTTERDAM


Rotterdam is sinds 1 oktober dit jaar een grote hotspot rijker. De Markthal in Rotterdam is een feit! De Markthal is de eerste overdekte markt van Nederland. In andere landen in Europa is er niets nieuws aan een overdekte markt, maar tot nu toe had Nederland er nog geen. Twee dagen na de officiële opening nam ik een kijkje!

Toen ik nog op de havo zat deed ik een project over nieuwbouwprojecten in Rotterdam. De Markthal was er één van. Destijds was ik er al enorm benieuwd naar en nu staat de Markthal er! Ik vond het onwijs leuk om er eindelijk naar binnen te lopen en te zien hoe de plannen werkelijkheid zijn geworden.

    

Naast station Blaak is de imposante Markthal te vinden. Op de overdekte markt kun je van 9.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds terecht bij alle prachtige kramen. Food lovers kunnen hier hun hart ophalen! Er zijn kramen vol met vlees, vis, groenten, kaas en andere heerlijkheden. Met een hoger budget kun je bijvoorbeeld heerlijk Black Angus gehakt kopen of een mooi stuk tonijn, maar ook met een klein budget kun je goed slagen in de Markthal.

Aan de randen van de Markthal zit De Tuinen, een toko en komen er een paar restaurants. In de kelder zijn een grote supermarkt en een parkeergarage te vinden. In de koepel van de Markthal is het mogelijk om huizen te huren en kopen. Het lijkt mij heerlijk om op deze locatie in de stad te wonen, maar ik vrees dat het iets teveel boven mijn budget is...

Bij sommige kramen is het ook mogelijk om op het terras, boven op de kraam, te genieten van een hapje en een drankje. Zo zit er een italiaan waar je heerlijk kunt lunchen en ook is er een tapasbar aan de voorkant van de Markthal te vinden.

Ik kan wel door blijven gaan met vertellen over de Markthal, maar kijk maar gewoon naar de foto's die ik maakte van de Markthal.

     

Wat hangt er toch een fijne sfeer in de Markthal. Ik denk dat ik er vaak te vinden zal zijn. De Markthal is naast een hele toffe nieuwe Rotterdamse hotspot wat mij betreft Nederlands nieuwe foodwalhalla waar je echt een keer geweest moet zijn! Kom dus gezellig naar Rotterdam toe en laat je verblijden in de nieuwe Markthal!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er echt heel erg leuk uit! Ik zit in Rotterdam op school, dus ga zeker binnenkort in mijn tussenuur even een kijkje nemen!

    BeantwoordenVerwijderen