20141105

DECLUTTEREN | DECLUTTERING MY LIFE


Voor degenen die mij al langer dan vandaag volgen weten misschien nog wel dat ik vorig jaar meedeed aan de 100 Things Summer Challenge. Samen met vele andere bloggers was het mijn doel om aan het eind van de zomer 100 spullen/producten armer te zijn. Met een saldo van -358 producten is dat ruimschoots gelukt! Het voelde zo ontzettend fijn om al die spullen, die kapot waren of niet meer gebruikt werden, kwijt te zijn.DECLUTTEREN NA DE 100 THINGS SUMMER CHALLENGE
Ik vertelde in de laatste post over de 100TSC dat ik verder wilde gaan met het wegdoen van spullen. Ik hoor jullie denken... Daar hebben wij helemaal niets meer over gelezen Deborah! Dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben geweest. Voor mezelf heb ik alles opgeschreven wat ik weggegooid heb, verkocht of gedoneerd heb. Zo verkocht ik veel spullen op Koningsdag en niet lang daarna toen ik mijn nieuwe kledingkast kocht deed ik zakken vol kleding weg. Maar ook had en heb ik zo mijn momenten dat ik een kast, lade of doos in duik en kijk of er iets weg kan.

Ruim 5 zakken vol kleding gingen weg, ik verkocht op Koningsdag ruim 119 items, zakken vol papier recyclede ik en in verschillende opruim- en verkooprondes gingen er meer dan 300 items de deur uit. En dan ben ik tussendoor vast nog wel wat kleine items vergeten op te schrijven.
Het is echt een hele hoop. Eigenlijk belachelijk veel spullen en ik ben er nog niet klaar mee.

DECLUTTER INSPIRATIE
Ik zit nu midden in het declutter proces en probeer inspiratie en tips op te doen bij bloggers en Youtubers. Ik voel mezelf goed bij dit hele proces en ik creĆ«er ruimte in mijn kamer en in mijn hoofd. Steeds beter weet ik nu voor mezelf hoe ik dit hele proces aan moet pakken.

Graag wil ik jullie meer vertellen over hoe ik het declutteren aanpak en wat mijn tips zijn als jullie hiermee willen beginnen of hiermee bezig zijn. Er komt dus zeker nog een vervolg op deze blogpost.

Wie is er op dit moment ook bezig met declutteren of wil eraan beginnen? Laat het mij weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

5 opmerkingen:

 1. Ja sinds een paar jaar ben ik ook hiermee bezig. Ik voelde me erg onrustig om zoveel spullen te hebben. Ik heb een deel weggegeven aan familie, een deel verkocht en een deel gedoneerd.

  Eens in de zoveel tijd heb ik weer een opruimbui en doe ik weer een lading spullen weg. Ik ben erg benieuwd naar jouw volgende blogpost over dit onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken dat onrustige gevoel heel erg! Zo fijn is het dan om spullen weg te doen.
   Goed dat je ook veel weg hebt gedaan, ga zo door :D

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen