20141207

FOOD | WALNUT BANANA BREAD


Het is een druilerige zondagmiddag en je hebt zin in heel veel lekkers.. Tijd om de keuken in te duiken, maar wat moet je dan maken? Bananenbrood! Super lekker en niet eens heel erg slecht voor je. Het basisrecept heb ik via Uit Paulien's Keuken, maar heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.INGREDIËNTEN3 eieren
4 rijpe bananen
250 gram meel
2/3 theelepels bakpoeder
16 gram vanillesuiker
150 gram walnoten (bewaar wat voor bovenop het brood)
Snufje zout
Boter om de vorm in te vetten
en een handje havermout voor bovenop het brood

HOW TO
Verwarm de oven op 175/180 graden Celsius. Vet alvast de cakevorm in met boter zodat de cake niet muurvast in de vorm zit na het bakken.

Nu kun je beginnen met het beslag voor het bananenbrood. Weeg het meel af. Je kunt allerlei soorten meel gebruiken, maar ik heb thuis altijd tarwemeel en voor de smaak kocht ik er amandelmeel bij. Ik gebruikte 150 gram tarwemeel en 100 gram amandelmeel. Mix dit met het zout, bakpoeder en de vanillesuiker. Dit is het droge deel van het mengsel.
Prak vervolgens de bananen en klop de eieren. Meng dan de bananen en de eieren met elkaar. Het natte mengsel is nu klaar.

Tijd om de natte en droge ingrediënten met elkaar te mengen met de mixer. Doe dit niet te lang, want bananenbrood moet lekker luchtig blijven. Zorg dat alles met elkaar gemengd is en doe als laatste stap kleine stukjes walnoot door het beslag heen voor een lekkere bite.
Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en zorg dat alles even is verspreid in de vorm. Maak het af door walnoten en havermout bovenop het brood te verdelen.

Zet de cake voor 45 minuten in de oven op 175/180 graden Celsius. Check na 35/40 minuten het brood door er met een prikker in te steken. Blijft er niks aan de prikker zitten, dan is jouw banana bread klaar! Wel laten afkoelen natuurlijk, ik weet dat het de moeilijkste stap in het hele proces is ;) .Voor wat variatie kun je natuurlijk van alles door je banana bread heen doen. Blauwe bessen, aardbeien, chocolade en kokos zijn ingrediënten die goed matchen met bananen. Voor een meer overheersende bananen smaak kun je wat grovere stukken banaan in het beslag doen.
Als je het brood vullender wilt maken kun je ook havermout door het beslag heen doen en klaar is jouw healthy delicious ontbijt!

Enjoy!

Groetjes,
Deborah

2 opmerkingen: