20150711

TRAVEL | 3X ONE DAY CITYTRIPS

Het is zomer! Het vakantieseizoen is hiermee officieel begonnen. Niets is erger dan een zomer zonder vakantie. Jouw Facebook-, Twitter- en Instagramfeed stromen vol met mooie vakantieplaatjes, terwijl jij op kantoor naar jouw computerscherm zit te staren of vakken loopt te vullen in de supermarkt. No need to panic! Een One Day Citytrip is misschien wel een leuke manier om toch een mini-vakantie te vieren.

Vergeet de prachtige plekjes die Nederland te bieden heeft en neem eens een kijkje bij de buren. Door naar leuke steden net over de grens in België en Duitsland te gaan, ben je toch eventjes in het buitenland geweest! Vandaag deel ik met jullie mijn One Day Citytrip tips!Düsseldorf, Duitsland

Düsseldorf is een Duitse stad in het Noordrijn-Westfalen gebied, niet ver van de Nederlandse grens. Vanaf Rotterdam was ik 3,5 uur met de trein onderweg en stapte in Venlo over op de Deutsche Bahn. Ga je met de ICE International, dan je in Utrecht over en ben je een uurtje korter onderweg. Vanaf Rotterdam koop je al voor € 60,00 een dagretourtje naar dusseldorf

Ik ben er twee keer geweest, zowel met één overnachting en als dagtrip. Düsseldorf is een ontzettend leuke stad om te voet te ontdekken. Shoppen kun je er ontzettend goed in de Kö Gallerie en de Schadow Arkaden. Het is een hele leuke stad om in te blijven wandelen. Vooral Altstadt, het oude deel van de stad, is super gezellig! Ook kun je met goed weer gerust een tijdje aan de oever van de Rijn vertoeven.

Check een paar hotspots in Düsseldorf in deze post of bekijk mijn fotoverslag van mijn eerste keer in Düsseldorf.

Antwerpen, België

Misschien ben je er al vaker geweest of misschien nog nooit, maar Antwerpen is een stad waar je (zeker als Nederlander) echt een keer geweest moet zijn. Vanaf Rotterdam is Antwerpen makkelijk met de auto en de trein (een retourtje vanaf Rotterdam kan al vanaf € 22,00) te bereiken. Ik ben al meerdere keren een dagje in Antwerpen geweest en het blijft altijd leuk!

Ga je met de trein, dan is Antwerpen Centraal direct de eerste hotspot! Het station is echt prachtig en je staat ook direct in het centrum van de stad. Naast het station ligt de Antwerpse Zoo en het Aquatopia. Hou je een beetje van cultuur, dan is het Rubenshuis (museum en het voormalige huis van schilder Peter Paul Rubens) een aanrader. Een kleine tip van mijn kant is om de 572 meter lange voetgangerstunnel Sint-Annatunnel te bekijken en dan vooral de authentieke houten roltrappen. Deze tunnel loopt van de ene kant van Antwerpen, onder de Schelde door naar de andere kant van Antwerpen.

Voor een heerlijk dagje shoppen zit je ook behoorlijk goed in Antwerpen. Op de main shopping streets de Meir en de Keyserlei zitten winkels zoals Forever 21, H&M en Lush. Voor een hapje en een drankje kun je natuurlijk altijd bij onze zuiderburen terecht. Op de Keyserlei zit een Wagamama en een sushi restaurant met lopende band! Ook zijn er heel veel fijne zaken waar je lekker een Belgisch biertje kunt drinken of heerlijk mosselen kunt eten.Brugge, België

De Belgische stad Brugge is ook zeker een bezoekje waard! Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen en is zeer bijzonder door het prachtige historische centrum. De middeleeuwse stad staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst! Brugge is een prachtige stad om doorheen te wandelen en op een heerlijk terrasje te genieten.

Toen ik er een aantal jaar geleden was (zie mijn verslag over mijn tripje naar Gent, Antwerpen en Brugge) ben ik er naar het Chocolade- en Frietmuseum geweest. Ontzettend leuk om te doen en je leert er ook nog eens wat, tja en dat je nog wat mag proeven is ook niet vervelend. Brugge is zeker geen shopstad, maar moet je gewoon een keer geweest zijn om de mooie sfeer daar te ervaren.

Time for a mini break! Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren om eens een leuk dagtripje buiten Nederland te maken. Hebben jullie zelf nog aanraders voor leuke steden voor een dagtripje?

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen: