20160316

PERSONAL | PROJECT 2016De eerste twee maanden van het jaar zijn al lang en breed voorbij en toch wil ik in deze Project 2016 post mijn doelen voor dit jaar delen. Aan het woord 'voornemen' heb ik een kleine afkeer gecreëerd. Het idee ervan is leuk, maar vaak is de drijfveer om een doel te behalen groter, dan de drijfveer om iets met een voornemen te doen. Met een voornemen wil je misschien iets doen en een doel betekend dat je echt iets gaat doen en daar bepaalde stappen voor moet maken. Ieder jaar bepaal ik mijn doelen en bekijk voor mijzelf vaak maandelijks hoe het gaat en waar ik aan moet werken. Klinkt als een hoop moeite, maar je hebt deze doelen niet voor niks. Het betekent dat je eraan moet werken om ze te bereiken! Tot op zekere hoogte vind ik het erg belangrijk om doelen te stellen en te streven naar beter.

Dit jaar heb ik besloten mijn doelen te verdelen in twee categorieën, de belangrijke doelen en de kleine dingen die ik dit jaar wil doen. In deze post deel ik de grote doelen die ik wil behalen in 2016.

EEN BAAN VINDEN
Nadat ik vorig jaar ben afgestudeerd is het tijd om een baan te vinden. Ja, het is lastig en er zijn veel concurrenten, maar ik geloof in mezelf en ik vertrouw erop dat ik een baan ga vinden die past bij wat ik wil. Ergens in geloven is de eerste stap toch?FINANCIEEL BEWUST ZIJN
Vorig jaar stond ditzelfde doel op mijn lijst en ik wil dit graag doorzetten. Financieel bewust zijn betekend voor mij consuminderen en ook goed mijn 'administratie' bijhouden. En met de administratie bijhouden bedoel ik dat ik precies bij wil houden wat ik uitgeef. Alleen op deze manier creëer je een goed overzicht van je financiële situatie. Daarbij maakt dit je ook sneller bewust van waar je geld naartoe gaat. Erg belangrijk wanneer je gaat consuminderen. Wat koop ik veel dat minder kan? En heb ik die spullen allemaal wel nodig?

LICHT LEVEN
De mensen die mijn blog al wat langer volgen, weten dat ik al een flinke tijd bezig ben met declutteren. Om heel eerlijk te zijn is er nog weinig over om te declutteren, yessss, maar het is belangrijk om dan niet weer net zoveel spullen erbij te gaan kopen!

SPAREN
Een gevolg van financieel bewust zijn is dat ik in 2016 kan gaan sparen. Zeker wanneer ik een baan krijg kan ik extra veel gaan sparen. Dit jaar heb ik twee spaardoelen, sparen voor een eigen huis en sparen voor een reis naar Canada begin 2017. Voordat ik het huis uit ga wil ik een goede buffer opbouwen. Geld om meubels en dergelijken mee aan te schaffen en geld dat ik kan gebruiken als appeltje voor de dorst, mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor ik geen inkomen zou hebben.
Een iets leuker spaardoel is misschien toch wel de reis naar Canada. Rob, een goede vriend van mij, gaat volgende maand emigreren naar Canada. Uiteraard ga ik hem onwijs missen en wil ik hem graag opzoeken. Daar is nogal wat geld voor nodig, dus tijd om daarvoor te gaan sparen!'

MEER ENERGIE IN VRIENDEN EN FAMILIE STEKEN
Het is voor mij erg belangrijk om te investeren in mijn vriendschappen. Wanneer iedereen het druk heeft schiet het er soms nog weleens bij in om af te spreken. Dan kan het soms zomaar voorkomen dat je elkaar weken of zelfs maanden niet ziet! Om dat te voorkomen heb ik het mijn doel gemaakt dit jaar om meer tijd en energie in vrienden en ook familie te steken.

Volgende keer vertel ik jullie over de kleine dingen die ik in 2016 wil gaan doen. Voor nu ben ik wel benieuwd wat jullie doelen van het jaar zijn en of jullie inmiddels al een paar doelen hebben bereikt!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten