20160427

HOTSPOT | MOCO MUSEUM AMSTERDAM

Amsterdam is een gloednieuw museum rijker. Het Modern Contemporary (Moco) Museum opende op zaterdag 9 april 2016 haar deuren aan het Museumplein in Amsterdam. Het museum is een privé initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in onze hoofdstad.De eerste expositie van het gloednieuwe museum bevat ruim tachtig werken van straatartiest Banksy en Popart kunstenaar Andy Warhol. Op de dag van de opening ben ik voor de expositie naar Amsterdam gegaan en heb mezelf ondergedompeld in de moderne kunst. Op de eerste verdieping zijn de werken van de anonieme Banksy te zien. Erg tof om streetart in een museum te bewonderen.
Wanneer je naar de kelder loopt, stap je in de Popart wereld van Andy Warhol. Bekende werken als het portret van Marilyn Monroe en de Campbell soepblikken zijn te zien.


Het museum biedt een kleine expositie voor een breed publiek en daar betaal je een hele vriendelijke prijs voor. Volwassenen zijn slechts € 12,50 entreekosten kwijt, kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tot 16 jaar betalen € 7,50 en als student mag je voor €10,00 naar binnen. Prima prijzen als je het mij vraagt. Extra mooi is dat een deel van de opbrengsten worden gedoneerd aan goede doelen die belangrijk zijn voor voor Lionel en Kim.

Ben je binnenkort in Amsterdam of zin om er een dagje op uit te gaan en eens wat anders te zien dan de bekende werken die in het Rijksmuseum en het Van Gogh museum hangen? Dan is het Moco Museum zeer aan te raden. Plak er ook nog gezellig een lunch aan vast in het Moco Café in de kleder van het museum.

Moco Museum Amsterdam is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur (en op vrijdag zelfs tot 21 uur) op de Honthorststraat 20 aan het Museumplein in Amsterdam!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten