20160611

TRAVEL | 9 CITYTRIP INPAK TIPSDe vakantieperiode is bijna aangebroken! Tijd om op vakantie te gaan. Snel even die koffer inpakken en dan... Tja, die koffer inpakken is soms behoorlijk lastig. In dit artikel deel ik mijn tips voor het inpakken van handbagage voor een korte citytrip.

Laat ik beginnen met een grote disclaimer. Ik ben een grote overpacker. Het is zo moeilijk om precies genoeg mee op vakantie te nemen. Want wat als...?! Het liefst heb ik voor ieder weertype en voor elke situatie wel iets bij mij. Realiteit is dat je nu eenmaal niet zoveel mee kunt nemen.

Afgelopen maand ben ik op citytrip in het Italiaanse Napels geweest. Om eerlijk te zijn ben ik best wel een tijdje bezig geweest met het bedenken wat ik mee wilde nemen op reis. Het zou niet lang moeten duren, maar het was de eerste keer dat ik ging vliegen met alleen handbagage. Er mocht dus een tas of trolley mee die maximaal 10 kilo mocht wegen... Voor een overpacker als ik een uitdaging, maar het is mij gelukt om voor drie volle dagen in te pakken!


TROLLEY, RUGZAK OF WEEKENDTAS? Als eerste het koffertje waar ik mee reis. Deze heb ik een aantal jaar geleden gescoord bij Primark! Het is een koffertje die precies groot genoeg is om mee te nemen als handbagage, maar controleer vooraf altijd wat de maximale afmetingen van handbagage zijn van de maatschappij waar jij mee vliegt. Je kunt natuurlijk ook voor een rugzak of weekendtas kiezen, maar ik vind een koffertje persoonlijk wel praktisch en prettig. Een tas of rugzak geeft je wel net wat meer vrijheid als je door het vliegveld loopt.


KOFFER INPAKKEN MET GARMENT CASES?


Om mijn spullen in het koffertje te organiseren gebruik ik al een paar jaar garment cases. Ik kocht mijn garment cases van het merk Muji. Vaak gaan spullen in je koffer een beetje schuiven, maar door alles in deze cases te doen voorkom je dat! Betekent ook minder kreukels in je kleding en je kunt alles makkelijk vinden! Heb je geen garment cases? Rol dan je kleding op in het koffertje en doe het eventueel in tasjes. Door kleding op te rollen kreukt je kleding ook al een stuk minder.


WAT NEEM JE MEE IN JOUW HANDBAGAGE?


Wat neem je wel en wat vooral niet mee? Wees eens realistisch. Thuis draag je jouw broeken waarschijnlijk ook een paar dagen achter elkaar, dus op citytrip kan dat natuurlijk ook. Het is niet nodig om echt voor iedere dag een geheel andere outfit mee te nemen. Wat je wel kunt doen is dezelfde broek dragen, maar met een andere top erop.

Probeer voordat je op vakantie gaat jouw outfits te plannen. Check hiervoor ook zeker de weersvoorspellingen van jouw bestemming. Door outfits te plannen weet je welke combi's er mogelijk zijn en voor hoeveel dagen je outfits bij je hebt. Ik nam voor mijn trip naar Napels een zwarte broek mee met twee top opties en een jurkje met een legging. Als je op citytrip gaat is het handig om goede loopschoenen mee te nemen, want waarschijnlijk ga je veel lopen. Ik nam mijn nieuwe Nike Free 5.0 Flyknits mee.

Om goed met de beperkte ruimte in de trolley om te gaan, kun je bijvoorbeeld sokken in je schoenen doen. Neem verder echt alleen de essentials mee! Genoeg ondergoed en sokken voor de dagen dat je er bent, een minimaal aantal beautyproducten, opladers en een slaap outfit. Gebruik voor alle beautyproducten zoveel mogelijk reisflesjes en mini's! Een voordeel van mini's is dat je deze hoogstwaarschijnlijk op de bestemming opmaakt en eventueel ruimte maakt voor souvenirs! Sowieso is het handig om een klein plekje over te houden voor een souvenir.

Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om bepaalde beautyproducten zoals shampoo, douchegel en zonnebrandcrème op de plek van bestemming te kopen, hoef je er ook niet mee rond te reizen en scheelt gewicht in de tas.

10 KILO HANGBAGAGE IS OOK ECHT 10 KILO...


Probeer je trouwens echt aan de maximale toegestane 10 kilo te houden. Zo voorkom je dat je moet bijbetalen, last minute nog iets uit je koffer moet halen om aan te trekken of het misschien zelfs achter te laten op het vliegveld. Daarnaast is deze gewichtsbeperking er voor jouw veiligheid en die van jouw medereizigers. Weeg jouw tas of trolley thuis en zorg dat er nog zeker één kilo overblijft als speling. Want jouw weegschaal kan natuurlijk een beetje afwijken van die van het vliegveld.

Helemaal handig is een speciale digitale kofferweegschaal. Deze kun je vastmaken aan je tas of koffer. Hiermee kun je ook voor de terugreis controleren of je tas of koffer niet te zwaar is.

VLOEISTOFFEN IN HANDBAGAGE


Vergeet niet dat je alle vloeistoffen in flesjes van maximaal 100 ml mee mag nemen in je handbagage en deze altijd in transparante plastic zakjes moeten zitten. Er mag per persoon één zakje met maximaal 1 liter inhoud mee. Leg dit zakje op een plek waar je makkelijk bij kunt, zodat je deze er bij de douane makkelijk en snel uit kunt halen.

EXTRA HANDTASJE?


Dames, neem een klein handtasje mee die je makkelijk in je koffertje kunt doen. Bij sommige vliegmaatschappijen mag je naast jouw reistas of koffertje een kleine accessoire meenemen, maar dit geldt lang niet voor alle maatschappijen. Stop in dit kleine tasje alleen de belangrijkste dingen zoals een portemonnee, paspoort, reisdocumenten en jouw telefoon. Mocht er bij de douane moeilijk gedaan worden over dit tasje, dan kun je deze makkelijk in jouw tas of trolley kwijt!


VLIEGOUTFIT


Draag altijd de zwaarste en grootste kledingstukken en schoenen tijdens het reizen. Scheelt een hoop gewicht in het koffertje. Vaak is het toch koud in het vliegtuig, dus draag vooral laagjes!

Mijn vliegoutfit bestond uit een spijkerbroek, singlet en daarover een top met lange mouwen, een vestje en een jas. Daaronder droeg ik mijn zwarte enkellaarsjes. Toen ik ging reizen was het in Nederland super warm, dus ik was al snel klaar met mijn vestje en jas. Deze kon ik beide nog kwijt in mijn trolley. Twijfel je of je over de 10 kilo heen komt? Doe deze items dan weer snel aan voor de douane, daarna kun je het natuurlijk gewoon weer terug stoppen.


MAAK EEN INPAKLIJSTJE


Wat jij graag meeneemt varieert altijd wel een beetje van wat een ander inpakt. Op het internet zijn natuurlijk honderden inpaklijstjes te vinden, maar daar staan vaak ook wat onnodige dingen op als je het mij vraagt. Mijn tip? Schrijf alles op wat je zelf ingepakt hebt en check na terugkomst wat je wel en vooral niet hebt gebruikt of wat je eigenlijk nog echt nodig had. Noteer dit op het inpaklijstje. De volgende keer dat je op een vergelijkbare vakantie gaat kun je jouw eigen lijstje erbij pakken. Op deze manier zal je niet meer teveel meenemen en heb je ook echt alles bij je wat je nodig hebt.
Als je dit bij iedere reis doet die je maakt zal het op den duur super makkelijk zijn om voor jouw vakantie in te pakken.

ONLINE INCHECKEN


Als laatste nog een tip die eigenlijk niets met inpakken te maken heeft, maar wel erg handig is. Check thuis alvast online in wanneer je alleen met handbagage reist. Controleer bij jouw vliegmaatschappij hoe lang van te voren online inchecken mogelijk is. Op deze manier hoef je op het vliegveld alleen maar even een boardingpass te printen of je gebruikt je telefoon waar een digitale boardingpass op staat en kun je direct doorlopen naar de douane. Scheelt een hoop tijd en je hoeft niet in die ellenlange rij bij de incheckbalie te wachten! Nog een voordeel van online inchecken is dat je zelf kunt kiezen waar je zit in het vliegtuig.

Hopelijk komen mijn tips van pas als je jouw tas of koffer gaat inpakken voor een citytrip! Mochten jullie ook nog goede tips hebben, dan hoor ik deze natuurlijk heel erg graag. Op deze manier kunnen wij elkaar allemaal helpen! Tips kun je achterlaten in de comments.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten