20160831

ENTERTAINMENT | NETFLIX ORIGINAL SERIES STRANGER THINGSVia via hoorde ik over de Netflix serie Stranger Things. Veel wist ik er niet over, maar ik begreep dat het een hele goeie serie is. Ik begon met het kijken van de eerste aflevering en toen was ik om. By far één van de beste series die ik in tijden heb gezien.


WAT IS STRANGER THINGS?


Stranger Things is een Netflix Original serie gemaakt door The Duffer Brothers. Het is een Science Fiction serie (met een flinke vleug Horror) en het seizoen heeft slechts acht afleveringen. Zodra je begint kun je niet meer stoppen, geloof mij!

Stranger Things speelt zich af in 1983 in het rustige plaatsje Hawkins in Indiana. Na een avondje spelen met zijn vriendjes, verdwijnt het twaalf jarige jongetje Will Byers op zeer mysterieuze wijze. Er begint een zoektocht naar hem. Chief Jim Hopper en de moeder en broer van Will gaan naar hem op zoek, maar ook zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin gaan op onderzoek uit. Tijdens hun zoektocht stuiten zij op een meisje, Eleven (Elle). Al snel komen zij erachter dat Elle speciale krachten heeft en een connectie heeft met de verdwijning van Will. Samen met de drie jongens zal zij op zoek gaan naar hem. Al snel wordt het duidelijk dat er iets heel raars aan de hand is rondom de verdwijning van Will...WAT VIND IK VAN STRANGER THINGS?


Aangezien het seizoen maar acht afleveringen bevat ben je er snel doorheen, maar geloof mij als ik zeg dat je er heel erg van zult genieten! Je moet wel van het genre houden, anders zul je het echt niks vinden. Persoonlijk ben ik gek op de 80's vibes in de serie. Ze hebben het tijdperk zeer realistisch gemaakt onder andere door de filmstijl. Het leuke aan de serie is dat er veel dingen in terug komen uit films uit de jaren '80. Zo zul je veel herkennen uit films als 'ET', 'Alien', 'The Goonies' en 'Stand By Me'. Ook de muziek die gebruikt is in de serie. De soundtrack van Stranger Things is heel erg tof.

De acteurs vind ik echt top! Winona Ryder zet een geweldig personage neer. Het is dat ik wist dat ze erin speelde, want ik had haar anders misschien niet eens herkent in eerste instantie. Ik ben ook zeer verrast door de prestaties van de kinderen in Stranger Things. Ik ben niet altijd gecharmeerd van jonge acteurs, maar deze zijn stuk voor stuk erg goed. Met name het Millie Bobby Brown die Eleven speelt.

Stranger Things is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste Netflix series en krijgt op IMDB.com zelfs een 9.1!. Als je het einde hebt gezien dan weet je dat het ook bijna niet anders kan, maar er gaan geruchten dat er een tweede seizoen gaat komen. Mocht je om de één of andere reden nog niet begonnen zijn aan Stranger Things, dan wil ik het je echt aanraden om het te doen.

Het hele seizoen van Stranger Things is te zien op Netflix. Voor degenen die de serie al hebben gezien.. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat het weten bij de comments!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten