20170101

PERSONAL | PROJECT 2016 AND THE HAPPINESS PROJECT 2016 FINAL UPDATE


Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan mijn doelen en in de Project 2016 en de The Happiness Project 2016 posts heb ik mijn grote en kleinere doelen voor 2016 opgesteld. Mocht je ze terug willen lezen, dan kun je op de titels klikken. Halverwege het jaar kwam ik al met een update, maar wat kan er toch een hoop gebeuren in een half jaar tijd! Natuurlijk hebben jullie mijn This Month posts wel gezien met updates over mijn leven, maar in deze post geef ik jullie een overzicht wat ik dit jaar allemaal heb gedaan om mijn doelen te bereiken.


PROJECT 2016
EEN BAAN VINDEN


Begin juni bij de update gaf ik aan dat de banenjacht niet goed ging. Ik moet zeggen dat ik in de zomer door de drukte bij de AH To Go ook niets aan solliciteren heb gedaan. Ik heb gewoon lekker van de zomer genoten en dat is misschien maar goed ook... Eind augustus werd ik gebeld door het bedrijf waar ik in september 2015 gesolliciteerd had. Toen ik werd gebeld wist ik direct wie ik aan de telefoon had. Ik kreeg een tijdelijke fulltime baan bij één van de grootste impresariaten van Nederland aangeboden! Dat kwam even onverwachts. Ik moest het even laten bezinken en heb het even besproken met mijn winkelmanager. Die week heb ik mijn ontslag aangekondigd bij de To Go.

Inmiddels ben ik alweer 4 maanden werkzaam bij het impresariaat en dat bevalt behoorlijk goed! Het was even wennen om fulltime aan de slag te gaan, maar inmiddels ben ik er wel aan gewend. Volgens mij heb ik mijn werkzaamheden ook snel onder de knie gekregen en dat is wel heel erg fijn.
Hoe lang ik hier nog blijf is voor nu nog even een raadsel, maar ik ben blij met iedere maand die mij hier extra gegund is.

FINANCIEEL BEWUST ZIJN


Ja en nee.. Ik denk dat ik dit jaar vrij weinig onnodige spullen heb gekocht. Qua kleding heb ik het redelijk netjes weten te houden. Alleen door het afvallen had ik wel wat nieuwe broeken nodig die ik anders misschien niet had gekocht. Dit jaar heb ik drie vakantie's mogen boeken, lucky me! Dit heeft natuurlijk ook wel wat geld gekocht, maar daar geef ik graag mijn geld aan uit.
Het bijhouden van van mijn administratie is iets minder goed gegaan dan gehoopt, maar heb wel van iedere maand opgeschreven hoeveel ik heb uitgegeven.

LICHT LEVEN


Zoals ik al eerder zei heb ik dit jaar wel wat spullen gekocht, maar ik denk dat ik het behoorlijk netjes heb gehouden. Een tijdje geleden heb ik een hele grote tas vol kleding weggedaan en een verhuisdoos vol ongebruikte spullen naar de kringloop gebracht. Ik heb eigenlijk nog meer kleding dat weg zou kunnen, maar ik durf nog niet alles weg te doen. Alles op z'n tijd.

SPAREN


Sparen is dit jaar behoorlijk goed gelukt! Ik heb dit jaar bij de To Go meer kunnen werken en vanaf september had ik natuurlijk opeens een fulltime baan, dus dat leverde wel de gewenste euro's op. Daar heb ik ook wel van genoten door eindelijk een nieuwe laptop te kopen, een paar keer op vakantie te gaan en leuke dingen met vrienden te doen. Gelukkig is sparen ook wel een prioriteit, dus ik heb ook flink wat geld opzij kunnen zetten. Dit geld is als buffer wanneer ik het huis uit ga en voor mijn reis naar Canada en Amerika volgend jaar.

MEER ENERGIE IN VRIENDEN EN FAMILIE STEKEN


In 2016 heb ik er keihard aangewerkt om veel met mijn vrienden te doen! Mijn vriendschappen zijn erg belangrijk voor mij. Soms zie je vrienden nu eenmaal wat minder, want iedereen heeft het druk. Ik probeer zoveel mogelijk met ze af te spreken! Met familie is het wat lastiger allemaal, maar goed dat is een ander verhaal. Ik geniet in ieder geval heel erg van de momenten die ik met mijn vrienden heb. Hopelijk kan ik dit verder doorzetten in 2017 en mijn lieve vrienden meer zien!

THE HAPINESS PROJECT 2016
MINSTENS 4 BOEKEN LEZEN


Daar kan ik kort over zijn, dat is niet gelukt! In de trein naar Londen heb ik toevallig het boek van Anna Nooshin kunnen lezen, maar daar is het bij gebleven. Ik heb er geen tijd en energie voor.. Misschien moet ik lezen als doel voorlopig maar even opgeven.

BLOG OPPAKKEN


Dit is niet zo goed gegaan als gehoopt. Er zijn dit jaar wel een aantal blogs online gekomen waar ik zelf heel erg blij mee was, maar de hoeveelheid blogs valt mij wel tegen. Het lijkt alsof ik mijn flow niet helemaal meer kan vinden en na een hele dag werken weet ik mij echt niet meer te concentreren op het schrijven van artikelen.

REIZEN


Dit ging echt top in 2016! Ik heb samen met twee hele goeie vrienden twee nieuwe Europese steden bezocht, Napels en Barcelona. En last minute toch nog naar Londen. In 2013 ging ik voor het laatst naar Londen en daarna door geldgebrek en afstuderen kwam het er niet van, maar ik voelde nog heel erg de behoefte om weg te gaan en heb toen gewoon de knoop doorgehakt en een hotel geboekt. Ik heb mezelf lekker op een kamer in een tof designhotel, Qbic Hotel, getrakteerd en ben op Tweede Kerstdag voor een paar nachten vertrokken.

CONCERTEN EN FESTIVALS BEZOEKEN


Het bezoeken van concerten en festivals is super goed gegaan dit jaar! In 2016 ben ik naar de concerten van Coldplay en Adele geweest (wat een DROOM!) en ben ik naar Parkpop, Metropolis, North Sea Jazz Festival en Songbird Festival geweest. Ik heb onwijs genoten van de concerten en festivals en hoop dat ik dit in 2017 een beetje door kan zetten.
Niet alleen ben ik vaak naar concerten en festivals geweest, maar door mijn werk mocht ik ook regelmatig het theater bezoeken. Klagen mag ik zeker niet!

PROJECT 2016 SUMMARY


Wat mag ik in mijn handjes knijpen met wat ik allemaal in 2016 bereikt heb. Voor misschien het eerst in mijn leven had ik mezelf niet het doel gesteld om af te vallen en moet je eens kijken, het verschil tussen 1 januari 2016 en 31 december 2016 is -20 KILO!! Hoe bizar. De switch in mijn levensstijl heeft er ook voor gezorgd dat ik meer open ben gaan staan voor daten. Daten, dat heb ik zeker gedaan in 2016. Daten heeft best wel wat deuren voor mij geopend. Het heeft mij een stuk zekerder over mezelf doen voelen en merk dat ik er ook socialer door ben geworden.
Het krijgen van een nieuwe baan is ook echt één van de hoogtepunten van mijn jaar geweest. Ik heb nu een toffe werkplek waar ik meer over mijn vakgebied leer en heb hele leuke collega's.
De reisjes die ik in 2016 heb kunnen maken waren ook echt te gek. Samen met mijn beste vriendin en een hele goeie vriend heb ik dus voor mij twee nieuwe plekken in Europa kunnen ontdekken en ben ik weer eens lekker alleen op reis geweest naar Londen.

Ik realiseer mij dat door een lijst zoals deze mijn leven alleen maar rozengeur en maneschijn lijkt, maar dat is het natuurlijk ook niet. In mijn familie is er een hoop naars gaande, maar ik probeer mij te focussen op het positieve, want dat was en is er genoeg!

Ik hoop dat iedereen een geweldig jaar achter de rug heeft en als dat niet zo is, dan is dat soms ook oké. Voor 2017 wens ik iedereen alle liefde en geluk van de wereld toe.

Heel erg veel liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten