20170104

TRAVEL | THE BARCELONA EDIT


Hoewel ik in mijn leven heel erg vaak in Spanje op vakantie ben geweest, heb ik de grote steden Madrid en Barcelona nog nooit mogen bezoeken. Na het reisje naar Napels eerder dit jaar besloten mijn vrienden en ik al snel dat we dit jaar nog een keer op reis wilden gaan. We hebben wat opties bekeken en kwamen uiteindelijk uit bij Barcelona! Yes, tijd om weer een stad van mijn travel bucket list af te strepen.


HOLA ESPAGNA!


Via Airbnb boekten wij een geweldig appartement op steenworp afstand van de Sagrada Familia, wat een droom! Met Transavia vlogen wij op maandag 3 oktober richting zonnig Spanje. Een kleine drie uur later waren we geland, de metro in gegaan en stapten wij uiteindelijk uit bij metrohalte Sagrada Familia en liepen naar onze Airbnb. Door de verhuurder werden wij zeer vriendelijk opgewacht. Heel uitgebreid kregen wij de tour van de Airbnb, waarbij ik de master bedroom gelijk geclaimd heb (ik had tenslotte op de bedbank geslapen in Napels). Nadat de verhuurder vertrokken was namen wij kort de tijd om te settelen in het appartement. Daarna zijn wij op stap gegaan om te eten en de stad te verkennen. Tegen het einde van de middag spraken wij af met een vriendin die toevallig ook in Barcelona was. Het was super gezellig om met z'n vieren te wandelen, eten en uiteindelijk wat drankjes te gaan drinken.


FIETSEND BARCELONA VERKENNEN


Op onze eerste volle dag zijn we verder de stad gaan ontdekken. We liepen door parkjes richting de kust en zochten dezelfde vriendin waarmee we de vorige dag op stap waren in de middag op het strand op. Ondanks dat het bewolkt was, was het leuk om even bij de zee te zijn. Daarna gingen wij naar La Rambla. Dit alles te voet, maar met een doel gingen wij daar naartoe. Sowieso wilden wij de La Rambla wel gezien hebben, maar daar wilden wij ook fietsen huren. Het leek ons super leuk en fijn om op de fiets te stad te ontdekken. Bij één van de vele fietsverhuur zaken huurden wij 3 fietsen en gingen op pad. Heerlijk om door Barcelona te fietsen! Je ziet super veel, het gaat veel sneller dan te voet en je verplaatst je zoveel makkelijker door de stad dan met het openbaar vervoer. Je stopt waar en wanneer je wil.

Wij bezochten die dag ook de markthal van Barcelona, La Boqueria. Leuk om eens te zien, want ik ken alleen de Rotterdamse Markthal. De hele dag hebben wij door de stad gefietst. We stopten om tapas te gaan eten en daarna over de boulevard gefietst. In de avond hebben we met die ene vriendin nog een drankje gedronken, zonder Bo, en daarna zijn Ewout en ik een zoektocht naar ijs begonnen. Super lang hebben we gefietst om ergens een leuk zaakje te vinden waar ze lekker ijs verkopen. Alles bleek al dicht te zijn en eindigden uiteindelijk gewoon bij de McDonalds! haha

PARC GUËLL EN ANDER GAUDI GEWELD IN BARCELONA


Je kunt je dag niet beginnen zonder goed ontbijt en omdat wij geen eten in onze Airbnb hadden, gingen wij op zoek naar een leuk ontbijt tentje. Ewout vond er al snel eentje redelijk in de buurt. Wij kwamen uit bij El Petit Princep. Ik ging daar voor een ontbijtje met pannenkoeken met banaan, aardbeitjes en maple sirup en een cappuccino. Tja, even over de koffie in Barcelona, en ik denk in Spanje over het algemeen, dat is niet te drinken. Geen idee waarom, maar ook al doen ze nog zo hun best het is echt niet lekker.. De pannenkoeken waren gelukkig heerlijk!

Je kunt niet naar Barcelona zonder iets van Gaudi te bekijken. Waar wij eerst het idee hadden om met de fiets richting Parc Guëll te gaan, waren we daar al snel vanaf gestapt toen we erachter kwamen hoe hoog het eigenlijk ligt. Change of plans, we fietsten vanaf El Petit Princep en stapten daar op de metro en zijn vervolgens helemaal de berg op gelopen. Uiteindelijk kwamen wij terecht bij Parc Guëll, alleen kwamen we erachter dat we eigenlijk echt van tevoren kaartjes hadden moeten kopen, want alles tot ver in de middag was al uitverkocht en we hadden geen zin om uren te wachten. We zijn dus niet naar binnen geweest, maar het gebied er omheen was ook erg mooi en daar had je gelukkig nog steeds mooi uitzicht over de stad.

Na Parc Guëll zijn wij terug gegaan naar het centrum van Barcelona. Hier hebben we nog eventjes gewandeld en daarna zijn we nog een stuk door de stad gaan fietsen. Toen was het helaas alweer tijd om de fiets (die inmiddels een lekke band had gekregen haha) in te leveren. In de avond hebben we uiteraard weer heerlijk tapas gegeten (tja, wat moet je anders in Barcelona) en dronken we cocktails bij een leuk cocktail barretje.

RAINY DAY IN SPAIN


De laatste dag was een beetje een druilerige dag. Het was grijs en het regende een beetje. Niet bepaald een inspirerende dag waar je echt wat leuks van kunt maken. Voor het ontbijt gingen we naar The Bro Room. Na het ontbijt hebben we een beetje door de stad gedwaald, zijn we naar het chocolade museum geweest en hebben we de lekkerste ijsjes OOIT gegeten (Eyescream and Friends, waar je ijsje oogjes krijgt, leuk!!). Na het avondeten zijn we wat vroeger terug naar de Airbnb gegaan en hebben het wat rustiger aan gedaan.

ADIOS BARCELONA


Vrijdagochtend vroeg dropten wij de sleutels in de brievenbus van de Airbnb en vertrokken wij richting het vliegveld... Terug naar huis. Jammer dat we het zonovergoten Barcelona moesten verlaten, maar we hadden er een aantal flink leuke dagen op zitten. Super leuk om eens in een grote stad in Spanje te zijn. Misschien wil ik ook eens een keertje Madrid verkennen.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten