20170322

HOTSPOT | 3X EEN ROTTERDAMS BAKKIE KOFFIE

Dat Rotterdam in korte tijd veel hotspots rijker geworden is, is volgens mij niemand ontgaan. Maar welke hotspots zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? In een nieuwe serie HOTSPOTS probeer ik jullie wegwijs te maken in de wereld van Rotterdamse hotspots.

Een kopje koffie drinken doe je in Rotterdam niet. Nee, hier drink je een bakkie. En dat kan steeds beter is onze havenstad. Vandaag laat ik jullie drie toffe hotspots zien waar je voor een goed kopje koffie terecht kunt.


Flat White


Één van de nieuwste hotspots in Rotterdam is Flat White. Flat White is gevestigd in Concept Store op de Coolsingel. Gelukkig serveren ze niet alleen koffie, voor een lekkere lunch of zoetigheid kun je er ook terecht. Maar bij Flat White is de flat white wel het parade paardje. De flat white is niet bij iedereen bekend, dus ik zal het even snel uitleggen. Een flat white zit eigenlijk tussen een cappuccino en een latte is. Het heeft minder schuim dan een cappuccino, maar meer schuim dan een latte. Ze werken trouwens samen met Man Met De Bril, dus een goede bak koffie is bijna gegarandeerd!

Weena


Ook redelijk new in town is Weena. Weena zit op de gelijknamige straat aan het einde van de Lijnbaan. Het interieur is super strak, modern en door de vele planten zit je in een soort stadsjungle. Ik hou ervan! Ook bij Weena serveren ze Man Met De Bril koffie, maar je kunt er ook terecht voor ontbijt, lekker broodjes voor de lunch, diner of om te borrelen.

De Koffiebar

De Koffiebar bestaat al een paar jaar, maar is daarom niet minder leuk. Het leuke zaakje is gevestigd aan de Karel Doormanstraat. Op dagen waarop de zon overheerst en de temperatuur aangenaam is kun je heerlijk op het terras van De Koffiebar vertoeven. Niet alleen serveren ze prima koffie, maar kun je er ook prima lunchen. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van het interieur van De Koffiebar. Grote ramen en een bakstenen muur... Daar maak je mij wel blij mee.

Natuurlijk heeft Rotterdam nog veel meer toffe koffie hotspots! Er komt zeker nog een vervolg op deze hotspot post!

Liefs,
Deborah

2 opmerkingen:

  1. Ooh, en ik loop de marathon vlakbij de Coolsingel! On the list: eerst koffietje halen achteraf en dan taart bij Dudok! Ga ik 42 k lang aan denken :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Succes alvast met de marathon!! Taart bij Dudok is altijd een goed plan :D

      Verwijderen