20170419

TRAVEL | THE LONDON EDITLonden, I love you! Voor wie het nog niet wist... Ik heb al jarenlang een liefdesrelatie met Londen. Ik kan niet zonder Londen. De laatste keer dat ik in Londen was, was helaas in 2013 en sindsdien wilde ik zo graag terug. In 2016 kreeg ik het financieel beter en besloot ik gewoon maar een ticket en hotel te boeken en terug te keren naar mijn grote liefde.

Door mijn werk ben ik enigszins beperkt in mijn mogelijkheden om vrij te nemen. Gelukkig kon het wel rond de feestdagen en dus besloot ik tweede kerstdag en de drie dagen die daarop volgden in Londen te spenderen.


LONDON DAY ONE


Op tweede kerstdag vertrok ik 's ochtends vroeg richting het station om met de trein naar Londen af te reizen. Aan het begin van de middag kwam ik aan in Londen en na een kort tripje met de underground liep ik mijn hotel binnen, het Qbic hotel in de wijk Whitechapel. Aan het hotel had ik wat meer geld uitgegeven dan gewoonlijk. Dit designhotel was ik online een keertje tegengekomen en sindsdien bleef het in mijn hoofd zitten en wilde ik hier super graag naartoe.
Ik kwam wat vroeger in het hotel aan dan dat de check-in tijd daar is. Gelukkig was er al een kamer vrij en kon ik gelijk inchecken. Ik kreeg zelfs een mooie grotere kamer dan ik had geboekt, wat een geluk!

Na het snel opladen van mezelf en mijn telefoon en het uitstallen van mijn spullen, besloot ik om de stad in te duiken. Met de bus ging ik naar Tottenham Court Road en eenmaal daar stuitte ik op extreme drukte. Ja Deborah... het is Boxing day en iedereen is aan het winkelen. Nog nooit heb ik het zo druk gezien in Londen. Tijdens mijn reis heb ik Oxford Street en Regent Street zoveel mogelijk vermeden wegens de drukte.

Op mijn bucketlist stond al heel lang dat ik een musical op West End wilde zien. Als theaterliefhebber is dat natuurlijk wel een must om te doen. Op de eerste avond ging ik naar 'The Phantom of the Opera' in het prachtige Her Majesty's Theatre! Ik zat op het balkon, had nul beenruimte, de voorstelling duurde flink lang en toch heb ik er heel erg van genoten. Geweldige ervaring om zo'n klassieke musical eens live te zien.

LONDON DAY TWO


Een activiteit die ook al jaren op mijn lijstje stond, was het bezoeken van de London Eye. Ik was daar nog nooit in geweest en daar moest verandering in komen. Voorafgaand aan mijn reisje had ik mijn kaartje al geboekt en dus kon ik in de fast track rij staan en kon om 12 uur de London Eye in. Daar werd ik beloond met een fantastisch uitzicht! Ik had geen betere dag uit kunnen kiezen. De lucht was blauw en de zon scheen prachtig over mijn geliefde stad heen. Dit was meer dan geweldig.

Aangezien ik mij op de South Bank begaf, besloot ik deze grotendeels af te lopen. First stop... Het Tate Modern Museum. Ook weer zo'n hotspot waar ik gek genoeg nooit eerder was geweest. Je vraagt je bijna af wat ik al die andere keren heb gedaan in Londen.. Eigenlijk wilde ik naar 'The Radical Eye' tentoonstelling met stukken uit de collectie van Sir Elton John, maar dat vond ik toch wat prijzig. Ik besloot de gratis tentoonstellingen in het museum te bekijken en dat viel mij absoluut niet tegen! Als je graag naar moderne kunst kijkt, dan mag je het Tate Modern Museum zeker niet overslaan. Na het museum wilde ik eigenlijk naar de Tower Bridge doorlopen, maar vond dat toch iets te ver. Ik besloot de Millenium Bridge over te lopen richting St. Paul's Cathedral. Daarna wandelde ik via Holborn en Covent Garden, zo door naar Five Guys! Daar at ik een verschrikkelijk lekkere vette hamburger en frietjes.

Om die hamburger er toch enigszins eraf te krijgen besloot ik verder te lopen en kwam opeens terecht bij Seven Dials. Seven Dials is een beetje te vergelijken met de Negen Straatjes in Amsterdam. Dit zijn zeven straatjes met allerlei boetiekjes, restaurantjes en kleine theaters die uitkomen op een mooi pleintje. Door de verlichting zag het er prachtig uit. Uiteindelijk baande ik mij een weg terug naar mijn hotel, want het was een behoorlijke drukke dag geweest en ik was kapot. Nadat ik lekker op bed had gelegen besloot ik last minute om de laatste film in de bioscoop te pakken. In Londen naar de bioscoop gaan is heel erg duur, dus dat zal ik niet snel nog een keer doen, maar voor deze ene keer was het een leuke manier om er laat op de avond alleen op uit te gaan.

LONDON DAY THREE


Voor mijn ontbijt ging ik naar de wijk Spitalfields, dat op loopafstand van mijn hotel zat. In Spitalfields zit The Breakfast Club! Hier had ik veel over gehoord en gelezen. Als foodie en iemand die graag hotspots bezoekt, moest ik hier wel naartoe. De Morning Club Classic, pancakes & bacon klonk geweldig, dus daar ging ik voor. Ze stelden niet teleur en likte mijn vingers af bij mijn stapel pancakes met bacon. Zo maak je een meisje erg blij.

Ik besloot dat vandaag mijn hotspot dag zou worden. Er stonden flink wat hotspots op mijn lijstje, dus na het ontbijt ging ik snel op pad. Met de Underground ging ik naar St. Pangras en vervolgde daar mijn reis te voet. Ik liep via Tottenham Court Road naar Wardour Street waar de geweldige Hummingbird Bakery te vinden is. Hier at ik een heerlijke red velvet cupcake, waarschijnlijk de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Door naar de volgende hotspot. Via Piccadilly Circus liep ik zo door naar Carnaby Street voor een healthy juice bij Joe and The Juice. Voor de dames... Hier krijg je jouw sapje enkel en alleen door mooie mannen geserveerd. Geen straf wat mij betreft. Dit concept mag best naar Nederland komen ;).

Nadat ik de drukte van Oxford Street getrotseerd was, stapte ik op de Underground naar South Kensington. Dichtbij dit station zijn een aantal museums te vinden. Tijdens eerdere tripjes was ik al eens in het Natural History Museum en het Victory and Albert Museum geweest. Alleen het Science Museum had ik nog niet gezien, dus daar ging ik nu naartoe. Eerlijk gezegd ben ik hier niet zo'n fan van. Het was gewoon niet zo'n mijn ding, maar gelukkig is het gros van de musea in Londen gratis te bezoeken en is het niet zo'n ramp als het niet bevalt. Vanaf het Science Museum liep ik door naar de Royal Albert Hall en The Albert Memorial.

De moeheid begon ik inmiddels wel te voelen, dus ging ik terug naar het centrum, richting Covent Garden. Op Chandos Place besloot ik bij het Mexicaanse restaurant Wahaca te gaan eten. Echt een aanrader! Ik heb hier een heerlijke burrito gegeten met zoete aardappel chunks. De Mojito was ook zeer lekker. Na het eten liep ik naar Trafalgar Square en dook last minute nog even de National Gallery in om nog een laatste beetje cultuur te snuiven.

Hierna was ik helemaal kapot en besloot naar het hotel te gaan. Oké, misschien maakte ik nog even een pitstop bij Shake Shack, want nu ik er toch was wilde ik hun burgers ook een keertje proberen natuurlijk. Daarna ging ik toch echt terug naar mijn hotel. Ik pakte mijn koffer in, die na het shoppen veel te zwaar geworden was... oops!, en ging ik lekker slapen.

LONDON DAY FOUR


Mijn laatste dagje in Londen. Tijd om uit te checken en nog eventjes van Londen te genieten. Op deze laatste ochtend faalde ik enorm door op een verkeerde Underground te stappen, maar uiteindelijk wist ik toch de weg te vinden naar de Tower Bridge! Het was prachtig weer, dus ik kon hele mooie foto's maken van de brug. Ik liep een stukje om de Tower of London heen en daarna naar Tower of London park. Vanaf het parkje ging ik terug naar mijn hotel in en at ik onderweg nog even een ontbijtje.Toen was het toch echt tijd om mijn loodzware koffer op te halen en naar huis te gaan. Helaas moest ik weer afscheid nemen van mijn mooie Londen. Bye bye Londen! Hopelijk duurt het nu minder lang voordat ik weer herenigd wordt met mijn favoriete stad.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten