20170712

HOTSPOT | DEKXELS DEN HAAG

Sinds september werk ik al fulltime in Den Haag, maar ik heb eigenlijk nog vrij weinig van de stad ontdekt. Heel eerlijk, een liefhebber van Den Haag ben ik nooit geweest. Nog steeds niet echt, maar laatst ben ik bij een ontzettend leuk restaurantje gaan eten en ik ben fan!

Met mijn collega's ben ik bij restaurant Dekxels op de Denneweg in Den Haag gaan eten. Bij Dekxels komen Mediterraanse en Aziatische smaken samen. Het idee is dat je meerdere kleine gerechten besteld. De gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht en dus kun je ook makkelijk meerdere gerechten eten.
De kaart van Dekxels bevat niet veel gerechten, maar dat maakt het kiezen niet minder moeilijk... Alles klinkt lekker! Ze kiezen hier voor gerechtjes met bijzondere combinaties van smaken. Zo is de carpaccio bij Dekxels geen alledaagse carpaccio. Het dungesneden rundvlees combineren ze hier met teriyaki, sjalot en macadamia. Ze serveren bijvoorbeeld ook een salade met gepofte groenten en coquilles worden gecombineerd met bloemkool, coppa di Parma en truffel.

Dekxels is simpel en gezellig ingericht. Het personeel is zeer vriendelijk en vertelt bij iedere gang duidelijk wat je op je bord hebt liggen (met eventuele instructie hoe je het moet eten). Er ligt geen onnodige poespas op je bord, je krijgt precies wat er op de kaart omschreven staat.
De prijzen van de gerechtjes zijn prima. Per gerechtje betaal je €9,50, maar een aantal gerechtjes hebben een supplement van €3,00 (door iets duurdere ingrediĆ«nten). Ik at drie gerechtjes en een dessert. Dat schijnt ook het gemiddelde te zijn wat men daar besteld.

Ik ben fan en ik wil heel snel terug om nog een aantal gerechten te proberen! Ik weet zeker dat jullie er ook een keertje naartoe willen. Dekxels is te vinden op Denneweg 130 in Den Haag.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten