20170707

PERSONAL | THIS MONTH JUNI 2017
Hoe kan het dat de weken en dagen voor een vakantie ellenlang duren en de vakantie zelf in een oogwenk voorbij gaat. Zo voelde het voor mij in juni. In maart boekte ik mijn vakantie naar New York. Wat duurde het toch lang voordat het echt zover was. Toen ik voet op Amerikaanse grond zette, ging de tijd in rap tempo voorbij. Voor ik het wist zat ik alweer in het vliegtuig terug naar Nederland.
Gelukkig heb ik meer leuks gedaan in de maand juni en dat vertel ik jullie in deze blogpost.

PRE NEW YORK DAYS


Oké, heel eerlijk... Ik was maar een weekje in New York, maar door de voorbereidingen en de vrije dagen die erop volgden voelde het langer. De maand trapte ik af met mijn traditionele koffie date met mijn goede vriend Cedric. Altijd gezellig om met hem het weekend in te luiden onder het genot van een kopje koffie. Na de koffie date ging ik door naar Rotterdam voor de voorstelling van Het Groot Niet Te Vermijden. Nog nooit had ik een voorstelling van het gezelschap gezien en dat is als Rotterdammer, theaterdier en iemand die ook echt in het theater werkte echt een beetje een schande. Ik vond het een zeer geslaagde voorstelling en ik ben erg benieuwd wat ze komend seizoen laten zien met hun nieuwe voorstelling.

Toen volgde een heerlijk rustig Pinksterweekend! Eerlijk gezegd heb ik dat weekend niet veel gedaan. Beetje schoonmaken, koken en chillen. Nu ik erover nadenk waren de meeste dagen voor New York wel redelijk rustige dagen. Voordat ik het wist was het weer weekend en weer tijd voor een koffiedate. Dit was het weekend van de Rotterdamse Dak Dagen! Dan kun je letterlijk het dak op bij veel gebouwen in Rotterdam. Samen met Ewout ging ik een aantal daken op om van het mooie uitzicht te genieten. In de avond zijn we bij PIX gaan eten op de Pannenkoekstraat. Was wel lekker, niet extreem lekker, maar lekker genoeg. Na het eten liepen we naar het laatste dak dat op ons aan het wachten was... Het oude V&D dak, want daar was DANSVOER! Voor wie Dansvoer niet kent, dat is een Silent Disco event die op een aantal locaties in Rotterdam gehouden wordt. Zeer populair en heel erg leuk. Voor mij was dit de eerste keer en wat heb ik een spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Het was zo LEUK!

Daarna gingen de dagen snel en voordat ik het wist was het de dag voor de reis en kwam ik erachter dat ik een fout op mijn ESTA formulier had gemaakt. Best een belangrijke fout ook, mijn paspoort nummer klopte niet. Instant stress moment!! Na wat belletjes gepleegd te hebben met KLM en na het aanvragen van een nieuw visum (dat god-zij-dank gelijk goedgekeurd werd), was het gelukkig allemaal geregeld en kon ik toch gewoon op reis.

NEW YORK!!!


Ik wil heel graag nog een aparte blogpost over New York schrijven, dus daarin krijgen jullie een wat uitgebreider verslag. Dit was mijn eerste intercontinentale reis en dus ook eerste keer naar de Verenigde Staten. Alle controles op Schiphol en uiteindelijk ook op JFK vond ik wel grappig om mee te maken. De vragen die je krijgt, meerdere malen je paspoort laten zien en uiteindelijk op JFK in de bizar lange rij voor Customs staan. Dat is wel andere koek in vergelijking met Europese vluchten.
Voor het eerst zat ik zo lang in een vliegtuig. Eigenlijk was ik van plan om de hele vlucht te slapen, totdat ik erachter kwam hoeveel nieuwe films je wel niet kon bekijken tijdens de vlucht. Tsja, dus in plaats van slapen, heb ik vier films gekeken hahaha

Goed. NEW YORK! New York is gaaf, groot en bizar, maar tegelijkertijd voelde het alsof ik de stad al kende. Doordat je New York zo vaak op televisie, in films en series ziet, herkende ik van alles en dat terwijl ik er nog nooit was geweest. Ik denk dat ik hierdoor ook een heel geromantiseerd beeld gecreëerd had van de stad. Het is niet zo dat de stad mij heel erg tegenviel, maar het beeld dat ik in mijn hoofd had klopte niet geheel met de werkelijkheid. Dat is niet erg, niet iedere stad kan opleven naar de verwachtingen. Toch heb ik heel erg van de reis genoten en ik wil zeker nog wel een keer terug en ik wil absoluut meer van Amerika zien.

POST NEW YORK DAYS


Na New York had ik gelukkig nog een aantal dagen vrij. Bijna iedereen had me gewaarschuwd voor een jetlag. Gelukkig heb ik daar zowel op de heen- als op de terugweg geen last van gehad. Wel was ik na zeven dagen lopen en indrukken opdoen erg moe, dus ik heb het lekker rustig aan gedaan. Misschien ook wel een beetje omdat ik mijn creditcard serieus veel pijn had gedaan en het financieel rustig aan moest doen.

Op de laatste dag van de maand besloot ik nog even theaterfestival de Parade in Rotterdam mee te pakken. Voor mij de eerste keer dat ik naar de Parade ging... Ja, echt een schande. Ik at er een hapje en bezocht twee voorstellingen, die van Kiki Schippers en Alyssa Gonzalez. De laatste was wel leuk, maar niet echt bijzonder. Kiki Schippers was erg leuk om een keertje te zien. Ze heeft een hele goeie stem!

En dat was het alweer voor de maand juni. Ik heb heerlijk genoten van de vrije dagen die ik had en natuurlijk mijn reis naar New York. Nu is het juli en het is eindelijk zomer! Kan niet wachten wat voor leuks er allemaal op mij staat te wachten komende maand.

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten