20180101

PERSONAL | PROJECT 2017
In 2016 hield ik jullie in een kleine serie blogposts genaamd 'PROJECT 2016' op de hoogte van de doelen die ik gesteld had voor 2016 en de voortgang die ik maakte. Aan het einde van het jaar kon ik hierdoor een mooi overzicht maken van wat ik in 2016 had bereikt. Het was ook de bedoeling om dat voor 2017 te doen, maar omdat mijn doelen waren niet zoveel anders dan in 2016 heb ik het niet meer gepost. Toch wilde ik, nu het jaar aan zijn einde is gekomen, voor 2017 een overzicht maken van mijn doelen en wat ik dit jaar zoal heb bereikt.Aan het begin van 2017 maakte ik voor mezelf een klein lijstje met doelen die ik wilde behalen. Ik wilde vooral doorgaan met de doelen die ik in 2016 maakte. Zo wilde ik verder gaan met sparen, lichter leven en uiteraard energie steken in vrienden en familie. Toch kwamen er een aantal nieuwe doelen op de lijst te staan. Ik laat jullie hieronder mijn doelen zien en de voortgang die ik dit jaar maakte.

PROJECT 2017
GEZONDE LEVENSSTIJL DOORZETTEN

Vorig jaar was ik al 20 kilo afgevallen (en 2 maten kleiner) en dat was iets dat ik enorm graag door wilde zetten in het nieuwe jaar. 

Op 6 januari ging ik in het huis van een vriend van mij wonen en dat betekende dat ik in z'n geheel verantwoordelijk was voor mijn eigen maaltijden. Het was voor mij heel belangrijk om gezonde avondmaaltijden te bereiden, want de verleiding om makkelijk te eten wanneer je zelf moet koken is behoorlijk groot. Het lukte mij om voor het overgrote deel gezonde maaltijden klaar te maken voor mezelf.

In mei paste ik een kledingmaat kleiner! Heerlijk om op die manier fysiek bewijs te hebben van het feit dat je bent afgevallen. Zelfs al zie je wekelijks om de weegschaal dat je minder weegt, doordat je opeens een kleinere maat past. Ik was helemaal blij toen ik in september een nieuwe mijlpaal behaalde. Ik was in minder dan een jaar tijd 10 kilo afgevallen! Mijn totaal kwam hierdoor dus op -30 kilo! Nog steeds is het bizar om dit te schrijven en te bedenken dat dit mij echt is gelukt. Klaar met afvallen ben ik niet, maar ik doe het rustig aan en hierdoor weet ik het wel vol te houden. Zelfs al val ik niet af, op gewicht blijven is ook belangrijk!

SPAREN

Waarschijnlijk neemt 99% van de mensen zich voor om te sparen, maar aangezien ik een goede buffer op wil bouwen voor een eigen huisje, vond ik sparen erg belangrijk. Dit is mij zeker wel gelukt. Het had meer kunnen zijn, maar er moet ook genoten worden natuurlijk.

LICHTER LEVEN: DECLUTTEREN EN CONSUMINDEREN

Als je mijn blog langer leest dan vandaag, dan weet je dat ik al jaren bezig ben met "ontspullen" of "declutteren" of welke naam je er ook aan wilt geven...
Doordat ik een kledingmaat omlaag ben gegaan, was ik opeens genoodzaakt om nieuwe kleding aan te schaffen. Daar had ik niet helemaal rekening mee gehouden. Uit het niets moest ik een geheel nieuwe zomergarderobe aanschaffen en voor de herfst/winter kocht ik een aantal truien en een winterjas. Dit betekende wel dat de oude kleding weg kon. Het grootste deel van mijn oude kleding is inmiddels weg. Ik heb denk ik nog 2 zakken over om weg te doen, maar die stap is toch nog erg lastig merk ik.

MEER ENERGIE STEKEN IN VRIENDEN EN FAMILIE

Met een fulltime baan en sowieso een druk leven, moet ik echt zorgen dat ik tijd vrij maak voor vrienden en familie. Volgens mij ben ik daar redelijk goed in gelukt dit jaar. Zo moest ik opeens tijd maken om langs mijn ouders te gaan aangezien ik in het huis van die vriend van mij zat. Dat was wel even wennen. Van bij je ouders wonen tot tijd vrijmaken om daar langs te gaan. Gelukkig ben ik regelmatig langs geweest.
In 2017 heb ik ook veel leuke dingen met mijn vrienden gedaan. Leuke feestjes, gezellig drankjes drinken, met Ewout en BD ben ik in New York geweest!

NIEUWE BAAN VINDEN

In augustus 2016 kreeg ik een tijdelijke fulltime baan aangeboden bij impresariaat George Visser Productions. In eerste instantie zou ik er 9 maanden werken, met een eventuele verlenging van 3 maanden. Uiteindelijk kreeg ik aan het begin van de zomer te horen dat ik een verlenging tot 1 februari 2018 kreeg. Sindsdien ben ik mijn ogen open gaan houden voor vacatures. Halverwege november solliciteerde ik voor een baan als medewerker marketing bij een theater. Na een heel goed eerste gesprek, kreeg ik de uitnodiging voor een tweede gesprek een week later. Een paar uur na mijn tweede gesprek kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik de baan heb! Per 1 januari heb ik een nieuwe baan! Super spannend, maar kan niet wachten om te beginnen.

REIS NAAR NEW YORK

Voor 2017 stond er in eerste instantie een trip naar Canada gepland, zodat ik een vriend van mij op kon zoeken. Deze reis wilde ik combineren met een kort bezoek aan New York. Alleen besloot hij aan het begin van het jaar terug naar Nederland te komen, dus dat plan ging niet meer door. Inmiddels had ik mijn zinnen al zo erg gezet op een reis naar Noord-Amerika, dat ik besloot alsnog te gaan. Geen Canada, maar een weekje New York moest wel lukken. Ik besloot Ewout te vragen of hij mee wilde gaan en dat leek hem wel leuk. In maart boekten wij de reis en in juni vertrokken wij voor een week New York. Het was te gek en ik wil zeker nog een keer terug naar Amerika!


Ik ben erg blij en trots op wat ik dit jaar allemaal heb bereikt. Met een nieuwe baan en nieuwe uitdagingen in het vooruitzicht, kan ik niet wachten wat ik allemaal in 2018 kan bereiken. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn doelen voor 2018. Deze ga ik zeker met jullie delen, dus wordt vervolgd!

Hopelijk heeft iedereen een mooi 2017 gehad en ik wens jullie al het beste voor 2018!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten