20180206

PERSONAL | PROJECT 2018
Een nieuw jaar staat gelijk aan nieuwe voornemens, toch? Hoewel bij het gros van de mensen voornemens gedoemd zijn te mislukken binnen de eerste maand van het jaar, maken wij ieder jaar weer trouw een lijstje met de dingen die wij beter/meer/anders willen doen. In plaats van voornemens maak ik liever doelen. Een voornemen klinkt mij iets te vaag, een doel klinkt meer als iets waar je echt aan gaat werken. Hierbij de doelen waar ik in 2018 aan ga werken.
Ieder weekend iets leuks doen

In 2017 heb ik toch iets te vaak weekenden gehad waarin ik de deur niet echt uit ging. Zonde! Dus het doel is om ieder weekend wel iets leuks te doen, bij voorkeur iets waarvoor ik de deur uit moet.
Daarbij kan ik dit doel combineren met een doel uit 2017 dat ik graag wil doorzetten. Dat is namelijk het doel om meer met vrienden en familie te doen.


Verder met gezond leven

Ik wil graag nog wat meer afvallen. In 2016 en 2017 ben ik bij elkaar 30 kilo afgevallen. Ik ben dus al super goed op weg, maar ik wil erg graag meer af. Daarnaast is het sporten er de laatste maanden van 2017 niet meer van gekomen en dat merk ik wel. Het doel is om weer iets beter voor mijn lichaam te gaan zorgen. Dat wil ik doen in de vorm van minstens 1 uur per week bewegen (zwemmen, sporten etc), meer water drinken en wat minder snacken.

Sparen

Nu ik weer fulltime werkzaam ben en nog echte vaste lasten heb, is dit het perfecte moment om nog even goed te gaan sparen.

Consuminderen

Normaal gaat dit doel gepaard met declutteren, maar eerlijk gezegd heb ik niet zoveel spullen meer. Op een paar dingen na misschien, die al op de lijst stonden om weg te gaan, zit ik goed met de spullen die ik heb. Het doel dit jaar is om niet allerlei onzin te kopen. Daarnaast wil ik ook met boodschappen even goed opletten dat ik niet van alles in mijn mandje blijf gooien... Helpt gelijk bij het sparen!

Een eigen huisje

Nu is dit wel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk... Ik zit een beetje in een time frame te denken. Tot de zomer wil ik mezelf de kans geven om goed te sparen. Vanaf ongeveer eind mei wil ik echt actief op zoek gaan naar een huisje. Ik zoek een huurhuisje in Rotterdam. Wijken Noord, Blijdorp, Delfshaven of Centrum (keep dreaming) bij voorkeur en vanaf 40/45 vierkante meter is al prima.


Abseilen van de Euromast

Klinkt als een gek doel, maar het leek mij altijd super tof om dit te doen, maar omdat ik zo zwaar was vond ik dit wat eng. Nu ik een stuk lichter ben, is het echt mogelijk dit te doen.

Reizen 

Bij voorkeur bezoek ik graag nieuwe plekken. Eind vorig jaar had ik mij al voorgenomen dat ik in 2018 graag voor het eerst naar Scandinavië wilde, maar dat heb ik op de valreep in 2017 gedaan. Nu is Scandinavië natuurlijk groot... Kopenhagen en Stockholm staan zeker op mijn travel wishlist. Graag zoek ik mijn goeie vriend Rob ook op in Düsseldorf en misschien een weekendje naar Londen zou leuk zijn. In plaats van Scandinavië zou een nieuwe plek in het Verenigd Koninkrijk ook leuk zijn.

Ik ben heel erg benieuwd welke doelen jullie voor jezelf hebben opgesteld voor 2018!

Liefs,
Deborah

Geen opmerkingen:

Een reactie posten